KOKAIN-FUNN: Petter Northug ble stoppet i fartskontroll torsdag. Senere gjorde politiet funn av kokain i hjemmet hans..
KOKAIN-FUNN: Petter Northug ble stoppet i fartskontroll torsdag. Senere gjorde politiet funn av kokain i hjemmet hans.. Foto: Ole Martin Wold/ NTB Scanpix

Politiet fant kokain hjemme hos Petter Northug etter råkjøring

Det bekrefter Petter Northug selv i sosiale medier.

Petter Northug innrømmer i sosiale medier at politiet har funnet narkotika i boligen hans.

Det skal ha skjedd etter at ble stoppet av politiet i en fartskontroll, der han fikk førerkortet beslaglagt.

– Jeg har gjort en stor feil. I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg. Det dreier seg om kokain, skriver Northug.

Operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt bekrefter til TV 2 at Northug ble målt til 168 km/t i 110-sonen da han ble stoppet, altså 58 km/t over fartsgrensen.

Northug var også mistenkt for å være narkotikapåvirket da han ble stanset.

– Fortvilet og redd

Den tidligere langrennsstjernen legger seg nå helt flat.

– Jeg er fortvilet og redd for hva fremtiden vil bringe, og utrolig lei meg for alle de som jeg nå har skuffet, igjen. Jeg vet at det nå blir en straffesak. Da skal jeg ta ansvar for det jeg har gjort, skriver Northug på Facebook og Instagram.

Northugs forsvarer er ordknapp.

– Jeg viser til det han har skrevet på Instagram og Facebok, skriver Halvard Helle til TV 2.

Dømt etter promillekrasj

Det er ikke første gang langrennskongen, med 13 VM-gull på samvittigheten, havner i trøbbel.

I starten av mai 2014 krasjet Northug sin Audi A7 i beruset tilstand ved Byåsen i Trondheim. Han ble dømt til 50 dagers ubetinget fengsel.

På det tidspunktet hadde Northug vurdert å legge opp. Han var lei etter OL i Sotsji.

– Det er en episode jeg helst skulle vært foruten. Det er en episode som hører med i historien om Petter Northug som har innrømmet at han lærte mye av den episoden.

Han uttalte da at han mest sannsynlig hadde vært ferdig etter Sotsji-mesterskapet dersom han ikke hadde blitt dømt i promillekrasj-saken.

– Den var med og rotet litt i de gamle nervene fra barndommen slik at jeg klarte å rote meg inn i systemet et år til frem mot mesterskapet i Falun. Selv om jeg skulle vært foruten det, var det lærerikt. Jeg følte jeg brukte episoden riktig frem mot VM, har Northug uttalt tidligere.

La opp

Northug ble den store VM-kongen i Falun året etter, med sine fire gull.

I desember 2018 kunngjorde Northug at han la opp som langrennsløper, etter noen tunge sesonger.

Siden den gang har Northug blant annet jobbet som langrennsekspert for TV 2 og skal i høst være leder for programmet «Landskampen». Han har også utviklet sin egen sportsbrille-kolleksjon.