Netflix-stjerna mener Donald Trump er som «Tiger King»

TRUMPS VERDEN: Rick Kirkham ble verdensberømt for sin rolle i Netflix-hiten «Tiger King». Han har ingenting til overs for verken Joe Exotic eller Donald Trump, som han mener har mye til felles.

Rick Kirkham var lenge en kjent journalist og TV-produsent i USA. Et besøk til en dyrehage i Oklahoma snudde livet på hodet.

– Jeg hadde sluttet som journalist og fikk mange tips om at jeg måtte besøke dyrehagen til Joe Exotic i Oklahoma. Jeg reiste opp en kveld og kom meg aldri derfra, forteller Kirkham. Journalisten fra Texas er nå bosatt i Bodø, og gjestet denne ukens Trumps Verden.

Se Trumps Verden gratis på TV 2 Sumo!

– Ondskapsfull mann

Joe Exotics elleville liv som tigerkonge, presidentkandidat og kriminell fengslet seere over hele verden i vår. Kirkham forteller at det mest utrolige aldri nådd TV-skjermen.

– Folk spør meg alltid: var det virkelig så ille? Nei, det var dobbelt så ille, sier Kirkham.

Exotic hadde leid ham inn for å produsere en TV-serie om det absurde livet på tigerfarmen. Mesteparten av Kirkhams opptak gikk derimot opp i røyk sammen med deler av Exotics dyrehage. Den mangeårige journalisten maler et mørkt bilde av sin tildligere samarbeidspartner, som nå sitter i fengsel.

– Joe Exotic er et av de mest ondskapsfulle menneskene jeg noensinne har møtt. Han fikk glede av å skade både dyr og mennesker. Måten han behandlet folk på var helt avskyelig, han var en ondskapsfull mann, hevder Kirkham.

– Mye til felles med Trump

I tillegg til å ha inngående kunnskap om livet på Joe Exotics tiger-gård, er Kirkham også svært interessert i amerikansk politikk. Og ifølge journalisten har tigerkongen mye til felles med USAs sittende president.

– Joe Exotic kunne gjøre hva han ville og ingen kunne røre ham. Litt som Donald Trump. De er begge folk i maktposisjon, og hvem skal utfordre dem? Hvem skal utfordre Donald Trump, hvem skal utfordre Joe Exotic? De har veldig mye til felles, mener Kirkham.

Joe Exotic og hans mange tigre ble en internasjonal Netflix-hit i vår. Rick Kirkham mener Exotic har mye til felles med en annen, blond amerikaner.
Joe Exotic og hans mange tigre ble en internasjonal Netflix-hit i vår. Rick Kirkham mener Exotic har mye til felles med en annen, blond amerikaner. Foto: AFP/Netflix

Kamala Baskin?

Hvem som skal utfordre presidenten har Kirkham selv svaret på. Han tror Joe Bidens valg av Kamala Harris som visepresidentkandidat får Trump til å svette.

– Donald Trump bør ikke være i Det hvite hus, han skulle aldri vært i Det hvite hus og han vet det selv. Jeg tror tanken på å møte Kamala Harris sammen med Joe Biden gjør Trump livredd, sier Kirkam.

Han drar deretter nok en parallell fra «Tiger King» til amerikansk politikk:

Tirsdag ble Kamala Harris utnevnt til Joe Bidens visepresidentkandidat.
Tirsdag ble Kamala Harris utnevnt til Joe Bidens visepresidentkandidat. Foto: Carolyn Kaster/AP Photo

– Kamala Harris kommer til å være for Trump hva Carole Baskin var for Joe Exotic. Hun kommer til å bite ham i ræva. Det kommer til å bli veldig interessant, mener Kirkham.

Intervjuet Bush

Før han snublet inn på Joe Exotics tiger-farm hadde Kirkham vært journalist hele livet. Han jobbet blant annet for CBS News sitt prestisjetunge program Inside Edition, hvor han intervjuet tidligere president George Bush.

Om Kirkham hadde fått muligheten til å stille den sittende presidenten ett spørsmål, er han ikke i tvil om hva det ville vært:

– Hvorfor i helvete har du ikke gått av enda? Etter alt det som har skjedd, lurer jeg på hvorfor han ikke har trukket seg med litt ære i behold, lurer den frittalende amerikaneren.

Han tviler derimot på at Trump ville gitt ham et svar.

– Han hadde nok sagt at han var på vei til golfbanen, avslutter Kirkham.

Se Trumps Verden på TV 2 Nyhetskanalen hver torsdag klokken 17.30, eller gratis på TV 2 Sumo når du vil!