Rystet av utrolig væromslag: – Verre enn noe vi har opplevd

Brutal haglstorm sørget for en tung slutt på torsdagens etappe for Alexander Kristoff og resten av Critérium du Dauphiné-feltet.

Mens sammenlagtkanonene syklet over målstreken i godvær, ble det en brutal slutt på den andre Dauphiné-etappen for rytterne som kom i mål en stund senere.

De ble nemlig overrasket av en brutal haglstorm, som påførte flere av rytterne synlige merker på kroppen.

Se det brutale været over!

– Det var totalt kaos

På Instagram har Deceuninick-QuickSteps Tim Declercq delt et bilde (over til venstre) som viser hvordan ryggen hans ser ut etter det voldsomme møte med haglskuren.

– Som om ikke Dauphiné var nok for beina. #hagl, skriver han.

B&B Hotels - Vital Concepts Maxime Chevalier har lagt ut et lignende bilde (over til høyre) av sin egen rødprikkede rygg.

– Mange ryttere - inkludert våre gutter - ble truffet av en helvetes haglstorm - verre enn noe vi har opplevd. Det var totalt kaos. Rytterne måtte løpe i skjul, de ble truffet av mini-pingpongballer laget av is, skriver Israel Start-Up Nation på Twitter, og fortsetter:

– På noen sekunder så veien ut som en skøytebane, og rytterne forsøkte desperat å holde seg på sykkelen ... eller de valgte å gå til mållinjen, legger de til.

Roglic måtte søke ly hos journalist

Både tilskuere og ryttere måtte rømme åpent lende og søke ly da det brutale væromslaget gjorde livet surt.

Etappevinner og sammenlagtleder Primoz Roglic hadde for lengst gått i mål, men også han fikk kjenne det på kroppen. Roglic, hans kone og barnet deres måtte søke ly i bilen til Cyclingnews-reporter Peter Cossins.

Podiumseremonien til Egan Bernal i ungdomstrøya ble også avbrutt når det oppblåsbare taket kollapset.

– Kristoff fikk kjenne det på kroppen

Flere ryttere syklet fortsatt da det begynte å pøse ned. Ifølge Cyclingnews var Alexander Kristoff en av rytterne som måtte avslutte etappen i det grusomme været. En video tatt av Groupama-FDJ-sportsdirektør Philippe Mauduit viser angivelig nordmannen, Peter Sagan, Dan Martin og 19 andre ryttere.

Jumbo-Vismas Tony Martin måtte søke ly under den oppblåsbar båten til en tilskuer.