GJENNOMFØRER STUNT: David Blaine skal fly med heliumballonger.
GJENNOMFØRER STUNT: David Blaine skal fly med heliumballonger. Foto: Willy Sanjuan

Illusjonist med nytt ekstremstunt

GOD KVELD NORGE (TV 2): Den verdensberømte illusjonisten David Blaine (47) tar det til nye høyder i ny Youtube-satsning.

Dette blir den amerikanske illusjonisten David Blaines første stunt på ti år.

«Dette stuntet har tatt ti år å planlegge», skriver 47-åringen på sin Twitter-konto. Ved hjelp av helium-ballonger skal Blaine fly fra New Jersey til New York, og hele seansen skal streames live på YouTube.

Største stuntet i karrieren

Blaine er verdenskjent for sine magiske stunts og har både satt og slått flere rekorder med stunts. Han har gjennomført triks på flere kjendiser, blant annet Barack Obama og Jamie Foxx.

Han har over 700.000 abonnenter på sin Youtube-kanal, og det er nettopp her det hele skal streames live i slutten av august, skriver NME.

«La oss gjøre bekymringer til undring og ta magi til nye høyder», skriver Blaine om stuntet sitt på Twitter. Stuntet har han valgt å kalle «Ascension» som betyr «himmelfart» på norsk.

Og som bildet viser er planen at illusjonisten skal holde i en klase med heliumballonger som skal frakte han hele veien.

Trodde han var «kokko»

Til og med skuespiller Sylvester Stallone har delt et klipp på Instagram sammen med Blaine der de snakker om stuntet.

– Jeg må innrømme at jeg blir lei. Det er vanskelig for meg å bli imponert, men når [Blaine] dukker opp, står tiden stille, sier Stallone.

Skuespilleren har troen på stuntet og mener det er det mest ambisiøse som noensinne er gjort av et menneske.

Stallone tenkte at han var litt «kokko» da Blaine fortalte han første gang om stuntet, og trodde ikke han mente det.

Selv sier Blaine at han ikke er nervøs før stuntet.

– Jeg er spent. Dette er alt jeg har tenkt på siden jeg var liten, sier han.

Blaine er kjent for sine ambisiøse offentlige stunts og har blant annet gjennomført et stunt i 1999 der han ble begravd levende.