Anniken Jørgensen: – Han er med i boka

GOD KVELD NORGE (TV 2): Anniken Jørgensen (24) har sneket med én spesiell person i sin nye bok.

Denne gangen har influenseren utgitt sin første roman, som har fått navnet «Og så kom regnet». Boka har fått terningkast tre av VGs anmelder, som slaktet Jørgensens forrige utgivelse.

– Jeg sa til venninnene mine at de måtte slå meg i hodet med ett eller annet hvis jeg noen gang sa jeg skulle skrive noe mer. Det var ingen som slo meg i hodet - men det ble en bok til, sier Jørgensen i et intervju med God kveld Norge.

Se intervju med Anniken øverst i saken.

Vanskelig periode

Jørgensens første bok, «Bare en natt til», gikk rett til topps på bestselger-listen etter at den ble utgitt. Boka tok for seg Jørgensen sin historie om forholdet hun hadde til artisten Mikkel Christiansen (28), kjent fra duoen «Broiler», og den dype kjærlighetssorgen hun opplevde da det ble slutt. Det skapte trøbbel og boka ble forsøkt stoppet.

– Det var vanskelig, jeg var førstegangsforfatter, jeg ante ikke hva som var lov og ikke, så det er vanskelig å vite hva jeg skulle gjort annerledes. Men det var et helvete, forteller hun.

Denne gangen er det fiktive personer vi møter i boka, men influenseren legger ikke skjul på at hun kan ha hentet litt inspirasjon fra eget liv.

– Det begynte med at jeg skrev en dagbok for meg selv. Jeg tenkte nå skal jeg lage en ekte dagbok og slippe en dagbok, men så ble det til noe annet på veien, sier hun og legger til;

– Jeg vil jo si at hovedkarakteren er en liten del av meg, men historien fløt liksom uten meg.

I boka er kjærlighets-interessen til hovedkarakteren noe lik kjæresten Anders Gran i beskrivelsen. Jørgensen avkrefter derimot at han er basert på Gran.

– Nei, «Michel» er ikke Anders, nei. Han har tatt forfatterbildet, så han er med i boka, sier hun lattermild.

Boka handler om kjærlighet og psykisk helse, noe Anniken er komfortabel med å skrive om.

– Det er mange som sier at jeg romantiserer psykisk helse. Hadde ikke jeg brukt kunsten i angsten, så hadde jeg ikke vært her. Det er min måte å formidle på. Det handler om kjærlighet, angst og vonde ting i livet, sier hun.

Se intervjuet med Anniken øverst i saken.