TILBAKE TIL REAL MADRID: Martin Ødegaard og Sergio Ramos blir lagkompiser neste sesong. Real Sociedad er sjokkerte over vendingen, hevder lokalavis. Foto: Heiko Junge
TILBAKE TIL REAL MADRID: Martin Ødegaard og Sergio Ramos blir lagkompiser neste sesong. Real Sociedad er sjokkerte over vendingen, hevder lokalavis. Foto: Heiko Junge

Ødegaard fjernet fra Real Sociedad-troppen

Alt tyder på at Martin Ødegaard (21) spiller for Real Madrid den kommende fotballsesongen.

Onsdag var nordmannen utelatt fra Real Sociedads oversikt over de 30 spillerne som senere denne uken skal starte opptreningen til neste sesong.

Samtidig ble han også fjernet fra spilleroversikten på klubbens nettsted.

Dermed virker det å være hold i TV 2s og spanske avisers rapporter om at Ødegaard er sterkt ønsket i Real Madrid, klubben som eier ham, fra og med kommende sesong.

I utgangspunktet skulle midtbanestjernen være utlånt til Real Sociedad i to sesonger, men det ser ut til å stoppe etter ett år.

Ombestemte seg

Sportsavisen Mundo Deportivo , som følger Real Sociedad tett, skriver at Real Sociedad skal ha blitt overrumplet og sjokkert av at Real Madrid tilsynelatende velger å beholde Ødegaard i troppen kommende sesong.

Real Madrid-trener Zinédine Zidanes beslutning om å holde på nordmannen skal ha blitt tatt etter at storklubben røk ut av mesterligaen sist helg.

Selv om man hele tiden visste at det fantes en mulighet for at Real Madrid kunne hente Ødegaard hjem etter ett år, skal forståelsen i Real Sociedad ha vært at storklubben ville holde ord og la ham spille ytterligere en sesong på utlån.

– Det virker umulig å fortsette (lånet), sier en ikke navngitt leder i Real Sociedad til Mundo Deportivo.

Overbevist i telefonsamtale

Med andre ord ser klubben på Ødegaard som tapt etter ett års lån, og det virker nå klart at han om ganske kort tid blir å se på sesongoppkjøring i Madrid.

Ifølge Mundo Deportivo ble Martin Ødegaard oppringt av Zinédine Zidane mens han er på ferie hjemme i Drammen, og stjernetreneren skal ha overbevist nordmannen om å spille for klubben som eier ham framover. Ødegaard kom til Real Madrid i 2015 og har vært leid ut de siste fire sesongene.

Real Sociedad vurderer nå angivelig om klubben skal gå løs på neste sesong uten en erstatning for Ødegaard. Det kan være aktuelt å leie inn den unge midtbanespilleren Óscar Rodríguez (22) fra Real Madrid.

Seriespillet i Spania starter opp igjen 12. september. Real Sociedad opplyser at spillerne skal testes for koronavirus fredag, mens de gjennomfører den først treningsøkta lørdag.

(©NTB)