Lillestrøm vendte til etterlengtet seier: – På tide

Lillestrøm havnet tidlig i trøbbel borte mot KFUM Oslo, men vant for første gang på seks kamper i 1. divisjon ved å snu til 2-1-seier.

KFUM Oslo 1-2 Lillestrøm

Se sammendrag øverst!

Dermed kunne LSK-trener Geir Bakke trekke et sjeldent lettelsens sukk da dommer Ajdin Medic blåste i fløyta for siste gang. Daniel Gustafsson og Simen Rafn scoret hver sin gang, begge etter veggspill på høyresiden.

Likevel er ikke tabellsituasjonen ideell for «Kanarifuglene». LSK har samlet 11 poeng på åtte kamper siden nedrykket til 1. divisjon, og opp til Ranheim på 2.-plass skiller det sju poeng.

– Trepoenger er alltid viktige de, og det er det man jobber for hele tiden. Det er liv og røre i garderoben, vi er glade for seieren. Det vanskelig å komme her, Kåffa har bra spill, sier LSK-trener Geir Bakke til TV 2 etter kampen.

Han oppsummerer kampen slik:

– Dette er en jevn kamp, men nå har vi spilt en del andre kamper som har vært jevne som vi ikke har klart å ta trepoengere i. Det var på tide at vi tar en trepoenger på en tøff dag der det er ganske jevnt og står og vipper, sier Bakke, som også ble spurt om diskusjonen rundt hans fremtid som LSK-trener:

– Selvfølgelig skjønner jeg at det kommer opp. Man lever av resultater, det er høye ambisjoner i Lillestrøm. Akkurat den delen av trenervirksomheten er det heldigvis ikke jeg som skal styre.

– Vi må bli bedre på ABC, bli enda råere i forsvarsarbeidet og få nestensituasjoner til å ebbe ut i ingenting. Det er for lett å komme til mot oss, konstaterer treneren.

Endringer

Bakke benket sentrale spillere som Thomas Lehne Olsen, Simen Kind Mikalsen og Fredrik Krogstad etter 0-2-tapet hjemme mot Sogndal sist. Det så ikke ut til å betale seg umiddelbart.

For KFUM har vært gode på hjemmebane i år og kom godt i gang også tirsdag. Etter et kvarters spill scoret Alagie Sanyang etter godt forarbeid av Juba Moula. Moula snappet ballen på LSKs halvdel og satte opp Sanyang mens gjestenes forsvar rygget febrilsk. Spissen satte ballen kontant inn i lengste hjørne.

Hjemmelaget var uheldig da keeper Simon Thomas skadet skulderen etter 27 minutter. Han forsøkte å fortsette, men måtte erstattes av Aleksander Pedersen.

Fem minutter før pause fikk LSK en viktig scoring. Gustafsson kombinerte med Aleksander Melgalvis og gjorde en god prestasjon da han vendte opp på kanten av KFUM-feltet og avsluttet i korthjørnet.

Gustafsson sentral

2-1-målet kom i det 63. minutt etter at begge lag hadde hatt gode muligheter. Rafn fosset framover, spilte vegg med Gustafsson og dunket ballen inn i lengste hjørne.

Det skal for øvrig nevnes at KFUM muligens ble snytt for straffespark da David Tavakoli ble sparket av Ifeanyi Mathew i Lillestrøms felt fem minutter etter pause. Tavakoli gikk imidlertid i bakken så lettvint at dommeren i stedet ga ham gult kort for filming.

Gustafsson burde doblet LSKs ledelse da han kom alene med keeper kvarteret før slutt, men Pedersen var våkent ute og parerte forsøket fra svensken.

LSK var solid defensivt mot slutten, og fikk flere sjanser på kontringer enn det KFUM maktet å skape mot gjestenes kompakte forsvar. Flere mål ble det uansett ikke, og gultrøyene kunne reise hjem fra hovedstaden med sin første trepoenger siden 2. serierunde.

KFUM ligger på 7.-plass i 1. divisjon med 12 poeng, to plasser over Lillestrøm.

(©NTB / TV 2)