SPILLER FOR EUROPA: Magnus Wolff Eikrem og Molde får den finske serielederen på besøk.
SPILLER FOR EUROPA: Magnus Wolff Eikrem og Molde får den finske serielederen på besøk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Nordisk motstander for Molde i Champions League-kvalifiseringen

Molde får besøk av Arne Erlandsens lag.

Molde møter finske KuPS med Arne Erlandsen i trenerstolen i første runde av kvalifiseringen til Champions League.

På grunn av koronasituasjonen spilles det kun én kamp. Molde, som var seedet under søndagens trekning, var heldig og fikk hjemmekamp.

– Vi hadde som alle andre lag håpet på hjemmekamp, så det var synd, men det var 50/50, sier KuPS-trener Arne Erlandsen til TV 2.

Den tidligere Lillestrøm-treneren holder Molde som favoritter.

TIL NORGE: Norske Arne Erlandsen tar med seg sitt finske lag til Molde for første runde i Champions League-kvalifiseringen.
TIL NORGE: Norske Arne Erlandsen tar med seg sitt finske lag til Molde for første runde i Champions League-kvalifiseringen. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

– Det blir en tøff kamp. Molde er sikkert det tøffeste laget vi kunne fått fra den gruppen, men sånn er det. Vi skal først og fremst forberede oss til en tøff kamp, og vi gleder oss til det, sier Erlandsen.

Kampen spilles 18. eller 19. august. Finland er fortsatt grønt, slik at KuPS kan reise til Norge uten å måtte gå i karantene.

KuPS topper den finske eliteserien med fire seirer og fire uavgjort på de åtte første kampene. Erlandsen ble KuPS-trener i oktober i fjor. Han erstattet da Jani Honkavaaralta, som nylig hadde vunnet serietittelen.

I tillegg er forsvarsspiller Mats Haakenstad i klubben.

Finnene vant klubbens første seriegull siden 1976 i fjor. Det er første gang KuPS spiller i en Champions League-kvalifisering.

De har spilt Europaliga-kvalifisering de siste to årene. I 2018 ble det tap for FC København i første runde med 1-2 sammenlagt, før de i fjor tok seg til andre runde etter sammenlagtseier 3-1 over hviterussiske Vitebsk. I den andre runden sa det stopp mot polske Legia Warszawa med 0-1 sammenlagt.

– Hvordan er nivået deres og i Finland sammenlignet med Molde og den norske Eliteserien?

– Det er vanskelig å si. På grunn av korona og sånn har vi ikke vært på treningsleir og fått spilt internasjonale kamper. Laget har spilt mot Legia Warszawa og FC København de to siste årene og tapt med ett mål i begge. Vi hadde håpet på hjemmebane, så sånn sett var det litt utur med det, men sånn er reglene, sier Erlandsen.

Dersom Molde vinner over KuPS, må de fortsatt gjennom tre kvalifiseringsrunder til før de er i et eventuelt mesterligagruppespill.

«Norske» Djurgården, som har Aslak Fonn Witry, Fredrik Ulvestad, Per Kristian Bråtveit og Erland Tangvik i stallen, skal møte Tokmac Nguyens Ferencvaros i Ungarn. Tidligere Stabæk- og Aalesund-spiller Franck Boli er også i den ungarske klubben.

Kristoffer Vassbakk Ajer og hans Celtic møter Reykjavik hjemme.