TILTALT: En kvinne i 20-årene er tiltalt for brannen som ifølge påtalemyndigheten fort kunne ha kostet to menneskeliv i Nordreisa kommune i Troms og Finnmark.
TILTALT: En kvinne i 20-årene er tiltalt for brannen som ifølge påtalemyndigheten fort kunne ha kostet to menneskeliv i Nordreisa kommune i Troms og Finnmark. Foto: Jan Petter Jørgensen

Kvinne tiltalt for mordbrann – risikerer forvaring

En kvinne i 20-årene er tiltalt for blant annet å ha tent på et hus hvor mor og sønn (6) sov i Nordreisa i Troms og Finnmark fylke. Hun risikerer forvaring.

Hendelsen fant sted natt til 25. februar i bygda Sørkjosen. Boligen ble overtent og totalskadd.

– De ville begge med høy sannsynlighet ha omkommet dersom moren ikke hadde våknet og tatt med seg sønnen ut av huset, skriver statsadvokat Tor Børge Nordmo i tiltalen.

Hun er tiltalt for mordbrann og grovt skadeverk, samt trusler mot politibetjenter og vold mot en fengselsbetjent. Påtalemyndigheten varsler at det legges ned påstand om forvaring.

Kvinnen bodde i en sikret kommunal omsorgsbolig med døgnkontinuerlig tilsyn, men klarte å rømme ut av et baderomsvindu i andre etasje.

Samme kvinne ble i 2017 dømt for grovt skadeverk etter å ha tent på en annen bolig i Nordreisa. Også den gangen var det mennesker i huset, der hun truet beboerne med kniv før hun tente på, men ingen ble skadd.

Saken går over tre dager og starter i Nord-Troms tingrett 28. september, skriver Nordlys.

(©NTB)