USA: President Donald Trump gikk til angrep på Demokratene på en pressekonferanse lørdag kveld.
USA: President Donald Trump gikk til angrep på Demokratene på en pressekonferanse lørdag kveld. Foto: Jim Watson / NTB scanpix

Trump signerer presidentordrer i påvente av krisepakke

USAs president Donald Trump har gjennom dekret forlenget kriseordninger med utsatt skatt og forlenget arbeidsledighetsstønad under pandemien.

Det var under presidentens pressebrief lørdag at de nye presidentordrene ble presentert.

Donald Trump har den siste tiden startet opp igjen med daglige orienteringer. Den som ble holdt lørdag ble sendt fra presidentens golfresort i Bedminster i New Jersey.

Presidentordrene skal ifølge Trump hjelpe koronarammede amerikanerne på tross av at forhandlingene i Kongressen om en ny krisepakke har strandet.

KRISEPAKKE: Her viser Trump frem den signerte presidentordren for pressen.
KRISEPAKKE: Her viser Trump frem den signerte presidentordren for pressen. Foto: Joshua Roberts / Reuters / NTB scanpix

Stort gap

Forhandlingene om en ny koronakrisepakke i USA brøt sammen i går. Lørdag tok president Donald Trump saken i egne hender, og signert en forlengelse av støtten til arbeidsløse.

– Vi står langt fra hverandre, ja, sa lederen for det demokratkontrollerte Representantenes hus, Nancy Pelosi, da hun forlot samtalene fredag.

– Det var et skuffende møte, sa Chuck Schumer, som er Demokratenes leder i Senatet, etter møtet som Demokratene hadde bedt om for å få fortgang i forhandlingene.

Demokratene la først fram en omfattende pakke på 3.000 milliarder dollar, mens Republikanernes forslag var på 1.000 milliarder dollar.

Republikanerne gikk med på noen mindre endringer, blant annet størrelse og lengde på støtte til arbeidsledige.

Gikk løs på demokratene

Trump startet pressekonferansen med å gå løs på Demokratene, og sa blant annet at Pelosi og Schumer holder krisepakken som fange.

– Det gjør de for å stjele valget. Det er den eneste måten de kan vinne på, sier han.

– Det de egentlig vil ha er penger som redder stater som styres av guvernører og borgermestre fra Demokratene, og som har blitt styrt veldig dårlig i mange, mange år og mange tiår faktisk. Disse menneskene tror jeg ærlig talt ikke elsker landet vårt.

TRUMP-FANS: Bakerst i lokalet under lørdagens pressekonferanse satt en gruppe medlemmer av Trumps private golfklubb. De jublet flere ganger for presidenten under pressebriefen.
TRUMP-FANS: Bakerst i lokalet under lørdagens pressekonferanse satt en gruppe medlemmer av Trumps private golfklubb. De jublet flere ganger for presidenten under pressebriefen. Foto: Joshua Roberts / Reuters / NTB scanpix

Full jubel i salen

Selv om pressebriefen egentlig er tiltenkt for journalister og presse, var det flere som hadde fått plass i salen under lørdagens brief.

Ved flere anledninger ble det full jubel da Trump ikke ville svare på et oppfølgingsspørsmål fra en reporter.

Ifølge The Guardian hadde Trump invitert flere far sin egen private golfklubb, som satt bakerst i lokalet under hele pressekonferansen.