SLÅTT: Therese Johaug måtte se seg slått av to av de yngre talentene på landslaget.
SLÅTT: Therese Johaug måtte se seg slått av to av de yngre talentene på landslaget. Foto: Carina Johansen

Johaug ble satt på plass

Storfavoritt Therese Johaug ble slått av både Tiril Udnes Weng (23) og Helene Marie Fossesholm (19) på 10-kilometeren på rulleski i Sandnes.

En tikilometer i individuell start er vanligvis barnemat for Johaug, men ikke i Blinkfestivalen i Sandnes lørdag.

Tiril Udnes Weng knep nemlig seieren, og også stortalentet Helene Marie Fossesholm gikk inn foran Johaug på pallen. Fossesholm ledet store deler av løpet, men måtte ta til takke med andreplass.

Johaug ble slått med tolv sekunder av Udnes Weng, og åtte av Fossesholm.

Likevel er Johaug tilfreds etter løpet.

– Jeg er egentlig ganske fornøyd med skirennet, jeg. Det var en kjempebra øving i en løype med lett terreng, mye svinger og høy fart der man virkelig må jobbe hele veien, forklarer Johaug til TV 2.

– Det var jo både moro med Tiril og Helene. De gikk knallsterkt, og vi kjempet om ett, to og tre sekunder. Jeg måtte virkelig gå ned i kjelleren for å hente kreftene mine, fortsetter skistjernen fra Dalsbygda.

Hun understreker at en slik type konkurranse ikke passer henne som hånd i hanske.

– Jeg har aldri stått øverst på pallen i en rulleskikonkurranse der det ikke er Lysebotn Opp eller motbakke. Men det var veldig, veldig fin trening for meg, det her. Jeg trenger virkelig å øve på sånn type trening, forklarer hun.

Senere på kvelden gikk herrene.

Sprintkongen Johannes Høsflot Klæbo var sterkest på 15-kilometeren intervallstart på rulleski i Sandnes. Kun seks sekunder skilte de seks beste.

Klæbo seiret foran Håvard Moseby og Daniel Stock. Moseby var 0,2 sekunder bak Klæbo, mens Stock fulgte 1,9 sekunder bak der igjen.

Det er første gang Klæbo har vunnet et distanserenn under Blinkfestivalen.

– Det er artig, det var en tøff affære her ute. Jeg var heldig og fikk Moseby på hans andrerunde, så lå jeg stort sett der. Heldigvis var det litt futt på slutten. Skal jeg være helt ærlig så betyr det ikke så altfor mye, annet enn at jeg vet jeg har trent godt, sa Klæbo til NRK.

(©NTB)