Virgil van Dijk er ikke nominert til årets spiller i Premier League. Foto: Peter Powell
Virgil van Dijk er ikke nominert til årets spiller i Premier League. Foto: Peter Powell

Van Dijk ikke nominert til årets spiller i Premier League

Men tre andre Liverpool-spillere er blant de syv nominerte.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson ble kåret til årets spiller av de britiske journalistene, men Premier Leagues egen kåring er ikke gjort ennå.

Blant de syv nominerte er ikke Liverpool-stopper Virgil van Dijk. Han vant prisen forrige sesong, og var også nominert til Ballon d'or, også kjent som Gullballen, i fjor. Da Van Dijk ble årets spiller i Premier League i 2018/2019-sesongen ble han den første forsvarsspilleren til å få utmerkelsen siden Vincent Kompany i 2011/2012-sesongen.

Derimot er Liverpools Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson og Sadio Mané nominert.

Kevin de Bruyne (Manchester City), Danny Ings (Southampton), Nick Pope (Burnley) og Jamie Vardy (Leicester) er de fire andre nominerte.

Premier League-kapteinene, et panel av fotballeksperter og fansen vil avgjøre hvem som vinner den gjeve prisen. Fansen har en frist til 10. august for å stemme på sin favoritt.

Tre Solskjær-elever nominert til årets unge spiller

Manchester United har tre spillere blant de åtte nominerte til prisen for årets unge spiller i Premier League.

Etter en solid sesongavslutning og en sesong der United-manager Ole Gunnar Solskjær har gitt mye tillit til unge spillere, belønnes laget med en solid mulighet til å vinne prisen.

Sesongens beste unge spiller skal stemmes fram av leserne, og på sitt nettsted har Premier League lagt ut korte beskrivelser for hver av de åtte nominerte.

Det er ikke helt overraskende – gitt at spillere opp til 24 år er med i kåringen – at Uniteds formsterke angrepstrio er med blant de nominerte. Både Mason Greenwood, Anthony Martial og Marcus Rashford har sjanse til å stikke av med prisen.

I fjor ble den vunnet av Manchester City-stjernen Raheem Sterling.

De øvrige nominerte i år er Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Jack Grealish (Aston Villa), Dean Henderson (Sheffield United), Mason Mount (Chelsea) og Christian Pulisic (Chelsea).

Sesongens manager skal også kåres

Også på managersiden har Premier League nominert fire mann. Pep Guardiola har vunnet prisen de to siste sesongene, men er ikke blant de fire som har muligheten denne gang.

Jürgen Klopp, som ledet Liverpool til sin første ligatittel siden 1990, er åpenbart den store favoritten, men også managere som har oppnådd store ting med mindre klubber har fått sin heder i form av nominasjoner.

Brendan Rodgers heroiske Leicester-lag - som til slutt havnet utenfor Champions League-plassene med knappest mulig margin - og Sheffield United-laget til Chris Wilder har begge imponert stort. Dermed er begge de to lagenes managere nominert til prisen.

Den siste nominasjonen gikk ikke til verken Premier League-toer Pep Guardiola eller Premier League-treer Ole Gunnar Solskjær, men til Frank Lampard som i sin første sesong som manager på toppnivå ledet sitt Chelsea til 4. plass og Champions League-kvalifisering. I tillegg tapte laget hans FA-cupfinalen.