Må redusere troppene til EM og VM

I år skal sykkel-EM gå i Frankrike og sykkel-VM i Sveits. Det får konsekvenser for de norske troppene som blir sendt til mesterskapene.

UFLAKS: Mye tyder på at det ikke blir internasjonale mesterskap for de beste norske juniorene i år. Her er Fredrik Finnesand og Tord Gudmestad i aksjon i juniorenes fellesstart i sykkel-VM i England i fjor.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
UFLAKS: Mye tyder på at det ikke blir internasjonale mesterskap for de beste norske juniorene i år. Her er Fredrik Finnesand og Tord Gudmestad i aksjon i juniorenes fellesstart i sykkel-VM i England i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

At både Frankrike og Sveits nå er klassifiserte som «røde» gjør at juniorene sannsynligvis må holde seg hjemme, samtidig som det kan bli vanskelig å stille med toppet mannskap i eliteklassene.Det forteller presidenten i Norges Cykleforbund, Jan-Oddvar Sørnes, til TV 2 fredag ettermiddag.Slik situasjonen er i dag, er det ikke aktuelt at Norge som nasjon skal la være å delta i mesterskapene - selv om stadig flere land i Europa nå opplever stadig høyere smittetall.