STORSPILTE: Kurt Maflin slo ut den tidligere verdensmesteren John Higgins. Foto: Nigel French
STORSPILTE: Kurt Maflin slo ut den tidligere verdensmesteren John Higgins. Foto: Nigel French

Norske Kurt med historisk VM-bragd

Kurt Maflin sto for en norsk idrettsbragd da han slo ut firedobbel verdensmester John Higgins i snooker-VM og tok seg til kvartfinale med 13-11. Han er den første nordmannen til å nå så langt.

Kvartfinalene i snooker-VM spilles i best av 25 partier, altså førstemann til å vinne 13. Maflin ledet 5-3 etter første dag, men det sto 8-8 etter formiddagsøkten torsdag. Kampen sto og vippet på 11-11, men i de to siste partiene var Maflin uimotståelig.

Higgins måtte som tilskuer se nordmannen score poeng etter poeng, og etter 92-13 i det siste partiet kunne Maflin juble.

Nå er han klar for kvartfinalen, som spilles mandag og tirsdag. Etter å ha slått 12.-seedede David Gilbert i 1. runde og 4.-seedede Higgins i kvartfinalen møter han en useedet spiller, enten skotske Anthony McGill eller walisiske Jamie Clarke.

Nordmannen tapte de to første partiene onsdag, men vendte til 3-2-ledelse og hadde 5-3 etter første dag. Torsdag var han oppe i tre poengs ledelse i formiddagsøkta, men så hentet Higgins fram storspillet. Med en maksimumsserie på 147 poeng, noe som ikke er blitt gjort i VM siden 2012, satte han et støkk i Maflin, som da ledet 7-4.

I det tolvte partiet senket Higgins nemlig alle de 15 røde ballene i kombinasjon med svart, før han ryddet bordet og dermed fikk den maksimale poengsummen man kan få i ett parti.

Før kveldsøkta sto det 8-8. Maflin ledet 10-9, men så våknet Higgins og var oppe i ledelse på 11-10. Det var hans siste hurra.

Det er andre gang Maflin er med i VM, men han har aldri kommet så langt som i år. I 2015 røk han ut i første runde.

(©NTB)