STENGEr: Østfoldbadet stenger etter at én ansatt har testet positivt for koronavruset.
STENGEr: Østfoldbadet stenger etter at én ansatt har testet positivt for koronavruset. Foto: Freddie Larsen

Østfoldbadet stenger etter én ansatt har testet positivt på korona

Etter at én ansatt ved Østfoldbadet har testet positivt på koronaviruset, stenger badet fra og med fredag morgen.

Fra og med fredag morgen vil Østfoldbadet være stengt. Det er på bakgrunn av at én ansatt har testet positivt på viruset. I tillegg er tre ansatte satt i karantene.

– Østfoldbadet vil være stengt fra og med i morgen tidlig, og frem til testresultatene fra de tre som er tatt ut i karantene, blir klare, sier daglig leder i Østfoldbadet David Koht-Nordbye til TV 2.

– Trolig vil det være tidligst mandag.

Var ute på byen

Et par ansatte fra badet var fredag kveld forrige uke ut på byen i Østfold. Den ansatte som er smittet fikk tirsdag denne uken høre av en bekjent at vedkommende var smittet. De hadde møttes på utstedet 1985 i Askim fredag kveld. Onsdag denne uken testet vedkommende seg, etter å ha vært tørr i halsen.

Vedkommende testet positivt. Nå sitter tre andre ansatte i karantene.

De tre personene som nå sitter i karantene vil ikke bli testet før lørdag formiddag. Dermed kan badet være stengt frem til mandag neste uke, da prøvesvarene blir klare.

– Dersom én av prøvene viser seg å være positive, vil det skape store ringvirkninger. De ansatte har isåfall vært på jobb rundt kunder i flere dager, sier han.

Mandag var den smittede ansatte instruktør for en gruppe på tolv personer. Etter at smitten ble kjent, fikk de beskjed med en gang om å teste seg, og deretter gå i karantene.

Badet opplyser om at så langt har ingen av de involverte brukerne eller ansatte meldt i fra om at ikke føler seg friske.

– Veldig usikre på publikum

Koht-Nordbye sier de stenger, da de ikke ønsker å ta noen sjanser, og vil forhindre at utbruddet eskalerer enda mer.

Han peker blant annet på at det har oppstått syv nye smittetilfeller i Indre Østfold denne uken.

– Vi har kontroll på våre ansatte, men vi har ikke like god kontroll på våre potensielle kunder. Derfor velger vi å stenge nå, på bakgrunn av en kombinasjon av å være forebyggende, og med å trygge ansvaret vårt, sier han og legger til:

– Vi er veldig usikre på publikum i disse tider.