MISTANKE: Det var mistanke om koronasmitte på MS «Midnatsol».
MISTANKE: Det var mistanke om koronasmitte på MS «Midnatsol». Foto: Vidar Knai/NTB scanpix

Testet negativt etter mistanke om smitte på nytt hurtigruteskip

Tre passasjerer om bord MS Midnatsol har testet negativt for koronaviruset. En av dem skal testes en gang til for sikkerhets skyld.

Det opplyser Trondheim kommune til NRK.

Helsepersonell sto klare på havna i Trondheim for å ta imot passasjerer fra hurtigruteskipet Midnatsol, som la til kai torsdag morgen.

Totalt har fire personer blitt testet, og en av dem skal testet en gang til.

– Den ene tenker vi å teste en gang til, for å være på den sikre siden. Symptomene gjorde oss såpass mistenksomme. Men testene er veldig gode, så risikoen for at dette er falsk negative prøver er ikke så stor, sier smittevernoverlege i Trondheim kommune, Tove Røsstad, til NRK.

Sendt i land

Pressevakt i Hurtigruten, Tarjei Kramviken, bekreftet overfor Adresseavisen at to passasjerer er blitt sendt i land med sykdomssymptomer.

– I samråd med smittevernoverlegen i Trondheim har vi sendt i land to passasjerer fra MS «Midnatsol» som har sykdomssymptomer. De to har vært i isolasjon om bord. De blir nå håndtert med alle forholdsregler og vil bli testet for covid-19, skriver Kramviken i en epost.

I karantene

Ytterligere to personer i samme reisefølge er nå satt i karantene på skipet. Disse har ikke hatt koronasymptomer, ifølge kapteinen på skipet, opplyser kommunikasjonssjef Harry Tiller i Trondheim kommune i en pressemelding.

I tillegg er to andre personer også i karantene på skipet. En av disse har symptomer på korona, mens den andre er en nærkontakt av denne.

MS «Midnatsol» seilte videre torsdag etter rådføring med Folkehelseinstituttet.