TILBAKE PÅ VEIEN: Alexander Kristoff «restarter» sesongen sin i Italia denne uken.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
TILBAKE PÅ VEIEN: Alexander Kristoff «restarter» sesongen sin i Italia denne uken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Skeptisk til egen form før storrittet: – Kan bli tøft for min del

Alexander Kristoff ser ikke lyst på mulighetene til å vinne Milano-Sanremo for andre gang lørdag. Lagkompis Sven Erik Bystrøm er på plass i Italia, men mister hele rittet.

Seieren i Milano-Sanremo 2014 var Kristoffs første seier i et såkalt «Monument» og var starten på nordmannens to beste sesonger i karrieren.

Lørdag står det italienske rittet igjen på menyen, men Kristoff anser ikke seg selv som en favoritt.

– Jeg er litt usikker for min egen del. Det føltes ikke helt kanon i Milano-Torino (onsdag), og jeg vet jeg ikke er helt i kanonform ennå. Så det kan bli tøft for min del, sier Kristoff til TV 2.

– Jeg ønsker jo å være i form i oktober

I Milano-Torino, UAE-Team Emirates-rytterens første ritt etter koronapausen, var Kristoff aldri med i seierskampen etter å ha blitt hindret av en sen velt.

Da var det Fernando Gaviria han skulle hjelpe på oppløpet - et scenario som fort kan gjenta seg de siste hundre meterne i den fasjonable italienske badebyen lørdag.

– Vi får se hvordan vi fordeler ansvaret. Jeg tror Gaviria har lyst til å vinne, og han er i ganske god form. Jeg vil selvsagt vinne selv også, men vi får se om jeg er i bra nok form. Jeg ønsker jo å være i form i oktober, og det er jo en stund til ennå. Jeg skal gjøre mitt beste. Er jeg der på slutten, så har jeg ofte en god spurt. Da får jeg og Gaviria prøve å samle oss mot slutten. Jeg kan gå for en langspurt, så får Gaviria se om han kommer forbi eller ikke. Vi får se hvordan bena er, sier 33-åringen, som trekker frem belgiske Wout van Aert fra Jumbo-Visma som kanskje den største favoritten.

Nytt av året er at det tradisjonsrike rittet, etablert tilbake i 1907, har måttet endre ruten noe på grunn av de svært trafikkerte veiene langs den italienske kysten på sommerstid.

Den ikoniske finalen på rittet, hvor de korte og bratte Cipressa - og Poggio-bakkene skal forseres, er imidlertid ivaretatt.

– Den nye løypa tror jeg ikke forandrer stort. Cipressa og Poggio er der fremdeles, men terrenget før de bakkene er kanskje litt lettere i år. Det kan være litt negativt, da mange vil ha ganske friske bein når vi går inn i de bakkene. Da kan det fort gå enda fortere i de to bakkene, mener Kristoff.

Bystrøm fikk ikke analysert koronatest i tide

Med seg på laget får han nevnte Gaviria og den klatresterke duoen Tadej Pogacar og Davide Formolo.

I utgangspunktet skulle også Sven Erik Bystrøm stille til start, men han er nå oppført som reserve, da arrangøren plutselig reduserte lagstørrelsen fra syv til seks ryttere.

Bystrøm måtte også stå over Milano-Torino onsdag, da kun én av to obligatoriske koronatester som må tas i forkant av rittet hadde blitt analysert i tide.

Reagerer på maskebruk

Kristoff stusser litt på de ulike koronatiltakene som nå er innført.

– Jeg vet at alle som sykler ritt har tatt mange koronatester, inkludert meg selv, så jeg er rimelig trygg på at ryttere og støttepersonell er friske. Om de ikke er det, så vil det i alle fall bli oppdaget fort. Men igjen... Vi går rundt med masker konstant, men samtidig kjører vi ritt uten masker, så det virker jo litt rart. Jeg vet ikke om det er så mye vits. Men jeg håper vi i alle fall kan fullføre noen ritt fremover, så får vi se hvordan det utvikler seg, forteller han.

– Er det rart å sykle mens resten av verden står delvis stille?

– Det er litt merkelig å konkurrere mens resten av verden står stille. Men andre idretter har kommet i gang igjen uten publikum, så sykkel prøver det samme. Men vi får se hvordan det går. Vi sykler jo veldig tett i feltet, så det er på den måten ganske mye kontakt, men det er det jo også i andre idretter som er i gang igjen.