DROPPER LANDSMØTET: Joe Biden dropper landsmøtet i Milwaukee i frykt for koronasmitte.
DROPPER LANDSMØTET: Joe Biden dropper landsmøtet i Milwaukee i frykt for koronasmitte. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix

Dropper landsmøte - frykter smitte

Joe Biden dropper turen til Demokratenes landsmøte i Milwaukee, der han formelt skal nomineres som presidentkandidat. Frykt for koronasmitte er årsaken.

Det får AP opplyst av en kilde i partiet. 77-åringen fører en meget tilbaketrukket valgkamp, stort sett fra sitt hjem i Delaware.

Landsmøtet er allerede blitt utsatt på grunn av den alvorlige smittesituasjonen i USA. Det skulle etter planen ha vært avholdt i Milwaukee i delstaten Wisconsin i midten av juli, men skal nå i stedet avvikles fra 17. august.

New York Times melder onsdag at møtet vil bli avholdt som et nettmøte – ingen kommer til å reise til Milwaukee for å delta fysisk, ifølge partikilder.

De eneste som kommer til å stå på talerstolen, blir representantene fra Wisconsin.

På landsmøtet avgjør nærmere 4.000 delegater formelt hvem som skal bli Demokratenes presidentkandidat i valget i november. Det er avklart på forhånd at Biden blir utpekt, og han kommer til å akseptere nominasjonen hjemme i Delaware, meldes det onsdag.