I BODØ: Cruiseskipet SeaDream 1 ligger i Bodø i forbindelse med at mannskapet og passasjerene skal testes for koronaviruset. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
I BODØ: Cruiseskipet SeaDream 1 ligger i Bodø i forbindelse med at mannskapet og passasjerene skal testes for koronaviruset. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Foto: Halvard Alvik

Alt mannskap på luksuscruiset har testet negativt for korona

Samtlige av de 86 ansatte på cruiseskipet SeaDream 1 har testet negativt for korona, bekrefter selskapet. Nå tester Bodø kommunen også passasjerene.

Det ble tirsdag kveld kjent at en person fra Danmark som var på forrige seilas med SeaDream 1, ble bekreftet smittet etter ankomst i hjemlandet.

SeaDream 1 lå tirsdag utenfor Reine i Lofoten, men ble beordret til Bodø for å teste mannskapet og passasjerene.

– Selv om det ikke er noen mistanke om Covid-19 hos våre gjester, så er det bra at de lokale helsemyndigheter også vil teste alle våre gjester, opplyser cruiseselskapet i en pressemelding.

Får svar før midnatt

Testingen startet klokka 16 og resultatet vil foreligge før midnatt.

– Det er selvsagt en stor lettelse at ingen av de ansatte på skipet har testet positivt. Det er generelt de som er mest eksponerte og derfor ble prioritert for testing først, sier ordfører Ida Pinnerød i Bodø kommune.

Cruiseselskapet er svært fornøyd med de negative testresultatene og sier at arbeidet med smitteverntiltak om bord vil fortsette med fullt trykk.

– Smitteverntiltakene fungerer

– Dette viser at våre omfattende smitteverntiltak, som vi startet med allerede 15 mars, har fungert, skriver SeaDream i pressemeldingen.

– Det betyr ikke at man kan gi garantier seg mot Covid 19, men det viser hvor viktig det er å følge de nasjonale retningslinjer eller gjøre enda mer om det er mulig.

Søsterskipene SeaDream 1 og SeaDream 2 eies av Atle Brynestad. De er bygd i 1986 og går i cruisefart i Karibia om vinteren og i Middelhavet om sommeren. På grunn av koronareglene i Europa er skipene hentet opp til cruise langs norskekysten denne sommeren.