MILLIONER: Norge tilbyr Libanon 40 tonn medisinsk engangsutstyr til Libanon og 25 millioner kroner.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MILLIONER: Norge tilbyr Libanon 40 tonn medisinsk engangsutstyr til Libanon og 25 millioner kroner. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud

Tilbyr 40 tonn medisinsk utstyr til Libanon

Norge tilbyr også 25 millioner kroner i krisehjelp til Libanon.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sa på en pressekonferanse onsdag ettermiddag at Norge tilbyr 25 millioner kroner og 40 tonn medisinsk engangsutstyr til Libanon.

Millionene kommer på toppen av de 470 millionene landet får i bistand i år.

– Dette er noe som er viktig i den akutte fasen, så vet vi at de kommende dagene vil avdekke det langsiktige behovet, da vil vi komme tilbake til det. Det er en veldig uoversiktlig situasjon nå, og det er det også for de humanitære partnerne våre, sier Eriksen Søreide.

Norges ambassadebygning i Beirut ble rammet av den kraftige eksplosjonen, og er derfor i dag stengt.

– Dette er en utrolig tragisk hendelse og kommer på en toppen av en allerede vanskelig situasjon i Libanon, sier hun.

– På toppen av det har også Libanon blitt rammet av pandemien og huser cirka en million syriske flyktninger. Sykehus har blitt rammet, og også et stort medisinsk lager, fortsetter hun.

I ettermiddag skal Søreide snakke med Libanons utenriksminister, og da blir det klart om det er andre ting de eventuelt trenger.

Søreide sier at de ikke vet hvor mange nordmenn som er i Libanon.

– Vi har hatt kontakt med et fåtall som har henvendt seg til oss. Vi har ikke noen identifikasjon på at noen nordmenn er skadde. Det kan gå noen dager før man får oversikt, sier Søreide.