MÅNEDENS MANAGER: Ralph Hasenhüttl jubler for scoring mot Sheffield United i siste Premier League-runde. Nå kan han juble på ny.
MÅNEDENS MANAGER: Ralph Hasenhüttl jubler for scoring mot Sheffield United i siste Premier League-runde. Nå kan han juble på ny. Foto: Naomi Baker/Reuters

Hasenhüttl kåret til månedens manager i Premier League

Southampton-sjefen tok innersvingen på blant andre Ole Gunnar Solskjær og José Mourinho.

Southamptons manager Ralph Hasenhüttl er kåret til månedens manager i Premier League.

Det ble bekreftet onsdag.

Østerrikeren vant kåringen for juli, der også Ole Gunnar Solskjær, David Moyes, José Mourinho og Pep Guardiola var nominert.

Southampton vant tre og spilte tre uavgjorte kamper i løpet av måneden, og endte til slutt på 11. plass i Premier League. Laget var det eneste sammen med Solskjærs Manchester United som ikke tapte en eneste ligakamp i løpet av måneden.

De sterke prestasjonene mot Manchester City (1-0-seier) og nettopp Manchester United (2-2 på Old Trafford) var nok det som var med på å vippe det hele i Southampton-sjefens favør.

Slik gjorde de nominerte kandidatene det i juli:

Ralph Hasenhuttl (Southampton)

Tre seire, tre uavgjorte, null tap. 10-5 i målforskjell og blant annet 1-0-seier over Manchester City. Hevet laget enormt etter en høstsesong der det blant annet ble 0-9-tap hjemme mot Leicester og avsluttet til slutt på en trygg 11. plass.

Pep Guardiola (Manchester City)

Seks seire, null uavgjorte, ett tap. 25-2 i målforskjell og blant annet 4-0-seier over mester Liverpool. Kunne vunnet prisen for åttende gang, men måtte i stedet se at han for første gang i sin PL-karriere gikk en hel sesong uten å vinne den.

Jose Mourinho (Tottenham)

Fire seire, to uavgjorte og ett tap. 11-6 i målforskjell og blant annet 3-0-seier over Leicester og 2-1-seier over Nord-London-rival Arsenal. Det var med på å sikre tabellplassering foran erkerivalen for fjerde sesong på rad, samt Europaligaplass med det som ble 6. plass til slutt.

David Moyes (West Ham)

Tre seire, tre uavgjorte og ett tap. 14-8 i målforskjell og blant annet 3-2-seier over London-rival Chelsea og 1-1 borte mot Manchester United. Det, kombinert med viktige seire over bunnrivalene Norwich og Watford, var med på å sikre plassen for øst-londonerne.

Ole Gunnar Solskjaer (Manchester Unuted)

Fire seire, to uavgjorte og null tap. 15-5 i målforskjell og blant annet den helt avgjørende 2-0-seieren borte over Leicester i siste serierunde som sikret 3. plass og Champions League-spill neste sesong.

Solskjær nominert for tredje måned på rad uten å vinne

Publikumsstemmer teller for en del av prisen, mens det også er oppnevnt en komite fra Premier Leagues side som har sitt å si. Hasenhüttl er den første østerrikske vinner av prisen noensinne.

Ole Gunnar Solskjær, som er den eneste ubeseirede manager i Premier League siden oppstarten etter koronaavbrekket, måtte altså for andre gang på to måneder se at en annen kandidat vant den prestisjetunge prisen. I juni gikk prisen til Wolverhamptons Nuno Espirito Santo.

Solskjær var også nominert i februar, noe som betyr at han imponerende nok har vært blant de nominerte de tre siste gangene prisen er blitt delt ut. Ved den anledning gikk imidlertid prisen til Sean Dyche.

Mourinho har ikke vunnet på over 13 år

Nordmannen har vunnet prisen en gang, i den imponerende januar-måneden i 2019 i debutsesongen sin i Manchester United.

Mannen han overtok for den gangen, José Mourinho, har for øvrig ikke vunnet denne prisen siden mars 2007. Totalt har portugiseren vunnet prisen kun tre ganger, noe som er like mange ganger som han har vunnet selveste ligatrofeet.

Prisen har vært delt ut hver måned det er blitt spilt Premier League-fotball siden august 1993, og rekorden for antall priser tilhører Sir Alex Ferguson med 27. Arsène Wenger er nummer to med 15, mens det blant dagens aktive Premier League-managere er David Moyes som har flest. Den nåværende West Ham-sjefen har vunnet prisen ti ganger, senest i mars 2013.

West Ham-spiller ble månedens spiller

Tidligere på dagen onsdag ble det offentliggjort at West Hams Michail Antonio fikk prisen som månedens spiller i Premier League. Hans åtte mål i løpet av kalendermåneden, inkludert fire i samme kamp mot Norwich, var med på å vippe den kåringen i hans favør.

I tillegg til Antonio var Chelseas Olivier Giroud og Christian Pulisic, Tottenhams Harry Kane, Manchester Uniteds Anthony Martial, Burnleys Nick Pope og Manchester Citys Raheem Sterling de nominerte til denne prisen.

Manchester Uniteds Bruno Fernandes hadde vunnet de to foregående prisene i februar og juni, men klarte altså ikke å sikre seg den for tredje gang på rad. Kun Liverpools Mohamed Salah (november 2017 og februar og mars 2018) har vunnet månedens spiller-prisen tre ganger i løpet av samme Premier League-sesong siden den prisen ble utdelt for første gang i august 1994.