Hurtigruten-leder var om bord på koronarammet skip

Hurtigrutens konserndirektør for maritime operasjoner, Bent Martini, var om bord på skipet Roald Amundsen da flere ansatte ble smittet av koronaviruset.

– Jeg var om bord sammen med familien min på ferie, sier Martini til Nordlys.

Konserndirektøren ønsker imidlertid ikke å kommentere hvorvidt han ble kjent med situasjonen om bord. Det er blitt kjent at Hurtigruten var klar over at det var smitte om bord allerede to dager før skipet gikk til kai i Tromsø fredag, men unnlot å varsle passasjerene.

– Du får avvente det som kommer fram i etterforskningen, sier han.

Martini bekrefter likevel at han kjenner kapteinen. Også Torry Sakkariasen, som er flåtesjef for Hurtigruten og sitter i ledelsen i selskapet, var om bord på skipet.

På befaring

Ansatte fra Tromsø kommune har onsdag vært på befaring på Hurtigruten-skipe.

Befaringen ble gjort i samarbeid med smittevernsenteret på Universitetssykehuset Nord-Norge, opplyste kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen i Tromsø på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

– Det er gjort en befaring for å vurdere de faktiske forhold på skipet, og for å vurdere skipets egnethet som karantene- og isolasjonssted.

Det er også planlagt ombordstigning med helsepersonell fra Tromsø kommune, som skal se til besetningen om bord.

– Vi kommer til å gjennomføre kliniske undersøkelser og samtaler, sa Kristoffersen.

To utskrevet

Onsdag opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge at to av besetningsmedlemmene fra skipet, som har vært innlagt de siste dagene, nå er utskrevet.

De to ble utskrevet tirsdag ettermiddag, opplyser UNN på Twitter onsdag formiddag.

– Vi har dermed tre innlagte pasienter med bekreftet covid-19, to besetningsmedlemmer og en passasjer, skriver sykehuset.

(©NTB)