JUBEL: Rosenborg Kvinnene har hatt mye å juble for denne sesongen.
JUBEL: Rosenborg Kvinnene har hatt mye å juble for denne sesongen. Foto: Ole Martin Wold

Rosenborg var på vei mot årets første tap – reddet poeng i sluttminuttene

For andre kamp på rad ble Rosenborg reddet mot slutten av kampen.

Rosenborg Kvinner – Klepp 1–1

Etter at Trondheims-Ørn ble til Rosenborg har laget gått fra å kjempe om nedrykk til å kjempe om serietopp. Med seier i kampen mot Klepp ville RBK innta tabelltoppen.

– Dette blir en kamp hvor det lugger for oss store deler. Vi produserer litt i starten, men så blir det en rotete kamp fra vår side. Det er en kamp langt under par, sier RBK-trener Steinar Lein.

Søndag tok Rosenborg imot Klepp på Koteng Arena, og allerede før det var spilt ti minutter fikk Lisa-Marie Karlseng Utland en eventyrlig mulighet til å sende hjemmelaget i ledelsen.

Men på uforklarlig vis klarte den tidligere Reading-spilleren å bomme. Hun skulle likevel få en ny sjanse senere i kampen.

– Jeg kommer til å tenke en stund på den missen fremover, sier Karlseng Utland til TV 2.

Hele 80 minutter var gått før det første målet kom. Det var Klepp som stjal ballen og fikk spilt spissen Isabella Hayes gjennom alene med Rosenborg-keeper Kristine Nøstmo. Der var Hayes sikker og sendte bortelaget i ledelsen.

Det gikk mot Rosenborgs første serietap, men nysignerte Utland ville det annerledes. Kristine Minde slo ballen inn i boksen, hvor det var fullt av spillere fra begge lag, til slutt havnet ballen hos 18-åringen Sara Kanutte Fornes som fikk den mot mål. Ballen gikk via Karlseng Utland, men utifra bildene kan det se ut til at ballen var inne før den hjemvendte utenlandsproffen var borti ballen.

– Jeg så egentlig ikke målet, men jeg kan godt ta det. Det gjør meg ikke så mye, jeg håper den var inne før Lisa tok den, sier Kanutte Fornes til TV 2.

Karlseng Utland ble den store helten forrige serierunde da hun scoret fem minutter på overtid og sørget for tre poeng mot Arna Bjørnar, men det spørs om hun ikke denne gangen må gi målet til Kanutte Fornes.