DREPT: En ung jente på under 15 år er skutt og drept utenfor en bensinstasjon i Sverige.
DREPT: En ung jente på under 15 år er skutt og drept utenfor en bensinstasjon i Sverige. Foto: Naina Helén Jåma/ Tt Nyhetsbyrån

Jente (12) skutt og drept ved bensinstasjon i Sverige

12-åringen ble skutt og drept på en bensinstasjon i Botkyrka sør for Stockholm, opplyser svensk politi.

Jenta ble skutt ved en bensinstasjon i 03.30-tiden natt til søndag. Hun ble sendt til sykehus i ambulanse og senere bekreftet død. Ifølge Expressen er jenta født i 2007.

Til Aftonbladet sier kilder at jenta ble truffet da en bil kjørt forbi, en såkalt «drive-by-skyting».

Saken blir etterforsket som drap.

Politiet har ikke pågrepet noen i forbindelse med hendelsen.

– Vi jobber på ulike måter med å finne ut hvordan dette skjedde, og for å finne de eller den skyldige, sier Anna Westberg, talsperson i Stockholm-politiet.

Varslet om smell

Flere personer varslet politiet etter at de hørte smell fra en bensinstasjon. Politiet rykket ut ca halv fire søndag morgen. Da politiet ankom stedet, fant de en tenåringsjente med skuddskader. Ved 10-tiden søndag formiddag oppdaterte politiet hjemmesiden sin med opplysningen om at jenta er død og at de pårørende er informert.

Ifølge kilder til Expressen, skal ikke jenta ha vært et mål for skytingen.

Samler informasjon

Søndag morgen sperret politiet av et større område rundt bensinstasjonen. Inne på området var det merket av flere steder som skal ha vært interessant for den videre etterforskningen. Det er uvisst hva politiet har eventuelt tatt beslag i.

UNDERSØKER: Politiet i Stockholm undersøker hendelsen hvor ei jente under 15 år ble skutt utenfor en bensinstasjon natt til søndag.
UNDERSØKER: Politiet i Stockholm undersøker hendelsen hvor ei jente under 15 år ble skutt utenfor en bensinstasjon natt til søndag. Foto: Naina Helén Jåma/ Tt Nyhetsbyrån

Rundt 11.30 var avsperringene lettet på. Restaurantene som ligger i nærheten har fått lov å åpne, men bensinstasjonen er stengt på ubestemt tid. Det blir gjennomført tekniske undersøkelser på stedet.

I tillegg samler de inn bilder fra overvåkingskameraer fra stedet.

Eva Nilsson, talsperson i Stockholmpolitiet, sier politiet allerede har samlet inn mye informasjon i løpet av natten og morgentimene.

– Vi jobber for fullt med arbeidet, parallelt med den tekniske undersøkelsen, sier hun.

Søndag ettermiddag opplyser politiet om at de har sikret spor på stedet, og hentet inn flere personer inn til avhør.

Sjokk blant naboer

I Norsborg er innbyggerne sjokkert over drapet.

– Det er forferdelig. Noen ganger kommer man hit med barna, nå tør man ikke det. Datteren min er tolv år. Den kulen kunne truffet hvem som helst, sier Anod Samir, som bor i nærheten av bensinstasjonen, til Aftonbladet.

Søndag ettermiddag var ingen mistenkte pågrepet, og stedet var fortsatt sperret av. Det er blitt funnet flere tomhylser på stedet, ifølge Expressen.

(©NTB/TV 2)