Lars Arne Nilsen ferdig i Brann

Lørdagens tap mot Vålerenga ble Lars Arne Nilsens siste kamp som Brann-trener. – Jeg er ingen slagen mann, sier Nilsen på vei inn til møte med Brann-ledelsen mandag formiddag.

Lars Arne Nilsen (56) er ferdig som Brann-trener. Det meldte Bergens Tidende mandag morgen, før det ble bekreftet av Brann på en pressekonferanse kl. 16.00.

TV 2 har ikke lyktes å komme i kontakt med noen i Brann-ledelsen for en kommentar, men fikk en kort prat med Nilsen da han var på vei inn på stadion mandag formiddag like før kl. 11. Da ville ikke 56-åringen bekrefte at han er avskjediget.

Jeg må gå inn og snakke med dem, så skal jeg svare på alle spørsmål dere har når jeg eller de er klar for det, sier Nilsen.

– Flere medier melder at du er ferdig i klubben. Hva sier du til det?

– Det har ikke jeg noen kommentar til. Vi skal opp og prate nå. Jeg kan rett og slett ikke svare på det, sier han til TV 2.

– Har du fortsatt lysten og motivasjonen til å fortsette som Brann-trener?

– Jeg er full av energi og pågangsmot, men det betyr ikke at jeg skal fortsette å trene Brann. Det er en prosess som pågår. Det må dere bare respektere. Jeg er ingen slagen mann.

Tynn suppe

Etter at Brann tapte 1-2 mot Vålerenga lørdag kveld, møtte ikke Nilsen opp for verken rettighetshaver Eurosport eller annen presse. Han dro rett hjem.

Ifølge BA skal ikke treneren ha vært innom garderoben til spillerne engang før han dro. Utenfor Brann stadion mandag formiddag beklaget Nilsen at han ikke stilte opp for pressen.

– Jeg burde ha stilt opp i pressesonen etter kampen mot Vålerenga. Det ser jeg. Det ble rett og slett litt for følsomt for meg. Vi hadde hatt lite energi, men de jobbet sokkene av seg for meg, klubben og for seg selv. Det var også flere av guttene som ikke klarte det, sier Nilsen.

Fem kamper på rad uten seier og en beskjeden åttendeplass på tabellen etter tolv serierunder, samt en spillestil som har frustrert mange med et hjerte i Brann, ble enden på fem år som rødtrøyenes trener for Nilsen.

– Lars Arne Nilsen har totalt sett gjort en meget god jobb i Brann, men det siste året har vært tynn suppe - og derfor måtte dette nå skje. Brann har en spillerstall som bør være med i medaljekampen, og når treneren har store deler av spillergruppa mot seg er det umulig å snu, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Fikk fornyet tillit etter forrige sesong

Det stormet godt rundt Lars Arne Nilsen også i fjor. Etter sesongen var det flere supportere som krevde at 56-åringen skulle tre av som trener. Men 12. desember holdt Brann en pressekonferanse, der styreleder Eivind Lunde uttalte at styret hadde tillit til Nilsen, og at han ville fortsette som trener også i 2020-sesongen.

– Sammen har vi bestemt oss for at vi skal snu dette. Forhåpentligvis skal vi gi Bergen et fotballag de kan være stolte av igjen. Vi er lite fornøyde med den sesongen som har vært. Vi skal snu dette og jeg har aldri vært så motivert og kamplysten som jeg er nå, sa Lars Arne Nilsen.

Nilsen signerte en ny kontrakt høsten 2018, som hadde varighet ut 2022-sesongen.

– Han har gjort en god jobb totalt sett, han fikk de opp fra OBOS, og fikk stabilisert de som en god klubb. Men når store deler av spillergruppen ikke er fornøyd, og fans og sponsorer begynner å miste troen, da er det naturlig at han må gå. Brann sitt styre burde kanskje ikke vært så standhaftige i fjor da de ga han fornyet tillit, men det er lett å si nå. Den siste perioden vil ikke bli husket som noe som har vært veldig hyggelig å se på, sier Mathisen.

Gjenreiste Brann etter Norling-fiaskoen

Nilsen fikk æren for å gjenreise Brann etter at Rikard Norling hadde tatt dem med ned på nivå to. Nilsen tok over Brann 29. mai, da lå rødtrøyene med brukket rygg på niendeplass i OBOS-ligaen.

Nilsen fikk raskt inn filosofien sin og Brann startet å plukke trepoengere. Noe som til slutt sørget for at de endte på andreplass, og dermed rykket opp til øverste nivå etter kun én sesong utenfor det gode selskap.

I hans første sesong i Eliteserien tok han Brann til et overraskende sølv, noe som også gjorde ham til årets trener i Eliteserien.

56-åringen hadde stor suksess med Hødd før han tok over Brann, og kan blant annet vise til cupgull og spill i Europa med klubben som lå på nivå to.