TILBAKE: Carl I. Hagen sier til Aftenposten at han vil avslutte pensjonisttilværelsen og stille seg tilgjengelig for Stortingsvalget i 2021.
TILBAKE: Carl I. Hagen sier til Aftenposten at han vil avslutte pensjonisttilværelsen og stille seg tilgjengelig for Stortingsvalget i 2021. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Carl I. Hagen ønsker gjenvalg til Stortinget: Vil at Støre leder landet før valget

Carl I. Hagen (76) ønsker gjenvalg til Stortinget ved neste valg. Nå sier han til TV 2 at Frp ikke burde inngå budsjettavtale med regjeringen og heller la Jonas Gahr Støre styre landet.

På telefon fra Spania sier Frp-nestoren at han ønsker seg tilbake til Stortinget og politikken neste år, skriver Aftenposten.

– Jeg ønsker fortsatt å prøve å påvirke Frp til å gjøre gode valg og få innflytelse i det norske samfunnet. Da må vi finne tilbake til den formen vi hadde da vi lå på godt over 20 prosent. Vi må bli klarere, tydeligere og mye mindre kompromissvennlige, sier han til avisen.

Til TV 2 sier Hagen at motivasjonen er på topp, og Frp-nestoren kliner til med dette budskapet:

– Frp bør ikke inngå budsjettavtale med regjeringen. Vi har ingenting å tjene på det, så lenge vi ikke får gjennomslag for veldig, veldig mye. Vi blir kritisert for være et haleheng til regjeringen. Nå må vi markedsføre egen politikk, sier den tidligere Frp-lederen.

Støre som statsminister: – Rot

Han holder en liten dør oppe for at de kan inngå avtale, men:

– Da må vi inngå en avtale med null kvoteflyktninger, ha store endringer i formuesskatten, mer penger til helsetjenestene og en halvering av bistandsbudsjettet. Og vi må øke pensjonene etter flere år med redusert kjøpekraft ved blant annet å fjerne trekket på 0,75 prosent ved reguleringen.

– Er det realistisk med regjeringen?

– Det er vanskelig, men da blir det opp til Erna. Stiller hun kabinettspørsmål bør vi ikke bøye av. Det beste er om Jonas Gahr Støre kan lede landet før valget og demonstrerte alt rotet på rødgrønn side, sier Hagen.

Tredjekandidat

Hagen sier han stiller seg som kandidat til tredjeplassen på Frps liste i Oslo. Ved forrige valg fikk Frp to kandidater. Da hadde Siv Jensen første, og Christian Tybring-Gjedde plass nummer to.

Hva han vil oppnå på Stortinget legger han ikke skjul på.

– Vi må få slutt på klimahysteriet og stoppe alle bevilgninger til å redusere den livgivende gassen CO2. Det er fullstendig bortkastet og fullstendig meningsløst. Skal jeg kunne kjempe for disse sakene, må jeg ha en posisjon enten som stortingsrepresentant eller første vara, sier han videre.

Frp-veteranen satt på Stortinget for første gang i 1974 og gikk av som partiformann i 2006.