SKILLER VEIER: Dejan Lovren (til venstre) og Mohamed Salah er blitt gode kamerater i Liverpool, men nå drar den kroatiske midtstopperen til Russland.
SKILLER VEIER: Dejan Lovren (til venstre) og Mohamed Salah er blitt gode kamerater i Liverpool, men nå drar den kroatiske midtstopperen til Russland. Foto: Paul Ellis / AFP

Dejan Lovren forlater Liverpool

Dejan Lovren (31) har spilt sin siste kamp for Liverpool.

Dejan Lovren fortsetter karrieren i Zenit St. Petersburg, opplyser Liverpool på sine nettsider mandag ettermiddag.

Lovren hadde ett år igjen av kontrakten med Premier League-mesterne. Med den russiske storklubben har kroaten signert en treårskontrakt.

– Det er enda en Liverpool-legende som forlater klubben, for han har vært en veldig, veldig viktig del av dette laget fra første dag jeg kom inn, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til klubbens nettsider.

Zenit St. Petersburg betaler Liverpool nesten 130 millioner kroner for Lovren, melder Liverpool Echo.

Salah med følesesladet farvel

I Liverpool har Lovren blitt spesielt god venn med Mohamed Salah.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, min venn. Du vet ikke hva jeg føler akkurat nå. Vi og spesielt jeg kommer til å savne deg veldig mye, sier Liverpools målmaskin i en avskjedsmelding på klubbens nettsider.

– Du har vært en utrolig spiller og en god venn for meg. Vi kommer til å savne deg stort. Jeg savner deg mye, jeg er så glad i deg. Du har vært fantastisk både på og utenfor banen, fortsetter Salah.

I sosiale medier har Lovren og Salah gjentatte ganger fleipet med hverandre.

Ofte kritisert av supporterne

Etter overgangen fra Southampton i 2014 fikk Lovren 185 kamper og åtte scoringer for Liverpool. Midtstopperen var med på å vinne Champions League, Supercupen, VM for klubblag og Premier League med de helrøde.

Lovren har måttet tåle mye kritikk gjennom tiden i Liverpool, men han har vært en betrodd mann under Jürgen Klopp. Etter hvert har 31-åringen havnet bak både Joël Matip og Joe Gomez i midtstopperkøen.

– Når han var frisk, var han veldig, veldig, veldig ofte en del av laget. En stor spiller og en flott person, sier Klopp.

Liverpool har allerede frigitt Nathaniel Clyne og Adam Lallana i sommer.