NY KLUBB: Adam Lallana fortsetter karrieren i Brighton.
NY KLUBB: Adam Lallana fortsetter karrieren i Brighton. Foto: brightonandhovelabion.com

Adam Lallana klar for ny klubb

Adam Lallana (32) reiser sydover.

Brighton bekrefter at de har signert Adam Lallana på en treårskontrakt.

Midtbanespilleren kommer gratis fra Liverpool etter at kontrakten med Premier League-mesterne utløp ved sesongslutt.

Lallana skal spille med draktnummer 14 i Brighton.

– Adam er en virkelig spennende signering for oss. Jeg er sikker på at det er en som supporterne virkelig vil se frem til å se spille når ting blir normalt igjen, sier Brighton-manager Graham Potter.

Liverpool har også solgt Dejan Lovren til Zenit St. Petersburg for 130 millioner kroner, mens Nathaniel Clyne er frigitt og fortsatt klubbløs.

Lallana spilte seks sesonger i Liverpool etter overgangen fra Southampton i 2014, og han var med på å vinne både Champions League og Premier League, samt Supercupen og VM for klubblag i løpet av tiden i helrødt.

PREMIER LEAGUE-MESTER: Adam Lallana avsluttet sitt seks år lange opphold i Liverpool med å vinne klubbens første ligatittel på 30 år.
PREMIER LEAGUE-MESTER: Adam Lallana avsluttet sitt seks år lange opphold i Liverpool med å vinne klubbens første ligatittel på 30 år. Foto: Paul Ellis / AP

32-åringen har slitt med skader gjennom hele Liverpool-karrieren. I sesongen som gikk fikk han bare 869 minutter fordelt på 22 kamper i alle turneringer. Han leverte én scoring og to målgivende pasninger.

Totalt ble det 22 mål og 22 assist på 178 kamper for Liverpool.