Premier League-rekordene du (kanskje) ikke visste ble satt

Både David Luiz og Manchester United satte straffesparrekorder i Premier League denne sesongen. Dette er 2019/20-sesongen gjennom Optas øyne.

Se David Luiz lage sitt femte straffespark - rekord (!) - for sesongen i videovinduet øverst!

Den lange Premier League-sesongen 2019/20 er over.

Søndag ble den 38. serierunden avsluttet, nesten et helt år etter at sesongen ble sparket i gang med det som skulle vise seg å bli ligamester Liverpools 4-1-seier over tabelljumbo Norwich 9. august i fjor.

Siden den gang er tårer blitt grått og rekorder blitt slått, men kanskje er det allikevel en ting eller to du ikke har fått med deg?

Statistikktjenesten Opta har derfor levert en kalender-basert oppsummering av sesongen, som du kan kose deg med nedover i denne saken.

I tillegg presenteres en liste over ti fiffige fakta fra ligaspillet denne sesongen, som kanskje vil overraske de fleste:

  1. David Luiz laget fem straffespark i Premier League denne sesongen - det meste en enkelt spiller har gitt bort i en enkeltsesong i ligaens historie.
  2. Jack Grealish ble felt 167 ganger i 2019/20-versjonen av Premier League. Det er det meste som er registrert av frispark gitt til en enkelt spiller siden man begynte å registrere slikt i 1998/99-sesongen.
  3. Norwich City tapte alle 27 kampene der de slapp inn det første målet. Det er første gang et lag ikke har tatt et eneste poeng etter å ha havnet under i løpet av en hel sesong i Premier Leagues historie.
  4. Crystal Palace scoret aldri mer enn to mål i en eneste kamp denne sesongen. De er det åttende laget som har gjort dette i løpet av en PL-sesong, men det første som har gjort det uten å rykke ned.
  5. Ser en bort fra selvmål, scoret ingen engelske spillere mål for Wolverhampton denne sesongen. Dette skjer for femte gang i ligaens historie (Fulham 2001/02 og 2005/06, Arsenal i 2006/07 og Stoke i 2015/16).
  6. Frank Lampard havnet på 4. plass med Chelsea i sin første Premier League-sesong som manager. Det er den høyeste plasseringen for en engelsk manager i en debutsesong i Premier League siden navnebror Frank Clark ledet Nottingham Forest til 3. plass i 1994/95.
  7. Manchester City scoret 102 mål. Det er kun femte gangen et lag har scoret 100+ i ligaens historie. City gjorde det for tredje gang (også i 2013/14 og 2017/18), og i tillegg har Chelsea (2009/10) og Liverpool (2013/14) klart det samme. City har rekorden med 106 fra 2017/18.
  8. Leicesters Jamie Vardy ble som 33-åring den eldste toppscoreren i Premier Leagues historie. Han scoret 23 mål, ett mer enn Pierre-Emerick Aubameyang og Danny Ings.
  9. Virgil Van Dijk ble den femte utespilleren til å spille samtlige minutter for et tittelvinnende lag i Premier League etter Gary Pallister (Manchester United, 1992/93), John Terry (Chelsea, 2014/15), Wes Morgan (Leicester, 2015/16) og Cesar Azpilicueta (Chelsea, 2016/17)
  10. Manchester United ble tildelt 14 straffespark denne sesongen. Det er det mest et lag noensinne har fått i løpet av en enkelt sesong i Premier League.

Alle tall fra Opta!

Statistiske finurligheter, måned for måned, 2019/20-sesongen i Premier League:

o Grant Hanleys selvmål for Norwich mot Liverpool var åpningsmålet i Premier League denne sesongen. Det er kun andre gang i ligaens historie et selvmål har åpnet ballet, etter Kyle Walkers «seiersmål» for Tottenham mot Manchester United i 2015/16.

o Manchester Citys Raheem Sterling ble i 5-0-seieren borte mot West Ham den åttende spilleren i ligaens historie til å score hat trick i åpningsrunden, og den første siden Didier Drogba in 2010-11.

o Takket være ett mål mot Liverpool og hat trick mot Newcastle, ble Norwichs Teemu Pukki den første spilleren som scoret så mye som fire mål i løpet av sine to første kamper i Premier League.

o Mot Crystal Palace spilte Phil Jagielka sin første Premier League-kamp for Sheffield United på 4480 dager, en avstand mellom to kamper som er den nest største i ligaens historie. (Wayne Rooney, 4837 dager mellom siste Everton-kamp før overgangen til Manchester United i mai 2004 og første kamp etter returen i august 2017, har rekorden)

o Crystal Palaces Patrick van Aanholt ble med sin 2-1-scoring kun den andre spilleren i ligaens historie som til å bli matchvinner mot Manchester United på overtid i Premier League (etter Thierry Henry for Arsenal i januar 2007), og den første til å gjøre det på Old Trafford.

o Sébastien Hallers første mål for West Ham mot Watford gjorde at The Hammers ble det første laget til å ha så mange som 150 ulike målscorere i Premier Leagues historie.

o Mot Bournemouth ble Manchester Citys Kevin De Bruyne den spillerene i PL-historien som raskest nådde 50 målgivende pasninger, noe han klarte i sin kamp nummer 123.

o Med sin scoring mot Burnley ble Roberto Firmino den første brasilianske spilleren til å score 50 mål i Premier League.

Les også: TV 2s ekspert sammenligner Lampard med Klopp

o Med sin scoring mot Arsenal ble Christian Eriksen den første danske spilleren til å score 50 mål i Premier League.

o Manchester Citys 8-0-seier over Watford var deres største noensinne på øverste nivå. De ledet 5-0 allerede etter 18 minutter, det tidligste noe lag i PLs historie hadde scoret fem mål i en enkelt kamp. Tapet var også Watfords største i ligaen noensinne.

o Med sin scoring mot Watford ble Sergio Agüero den første spilleren noensinne som scoret i hver av sitt lags seks første kamper i en og samme PL-sesong. Scoringen var også hans 100. i Premier League på Etihad Stadium, noe som gjorde at han ble den tredje i ligaens historie til å score 100+ på en enkelt arena etter Thierry Henry på Highbury og Wayne Rooney på Old Trafford.

o West Hams 2-0-seier over Ole Gunnar Solskjær gjorde at Manuel Pellegrini ble den første manageren til å ha vunnet en Premier League-kamp mot fire forskjellige Manchester United-managere.

o 1-2-tapet mot Liverpool betød at Frank Lampard ble kun den andre manageren i Chelseas historie som ikke vant noen av sine første fire hjemmekamper i alle turneringer (0-2-1 i PL + tap i CL mot Valencia). Den første var Bobby Campbell i 1988.

o Raheem Sterlings mål mot Everton var hans 100. på klubbnivå i karrieren, med 77 for Manchester City og 23 for Liverpool.

Les også: Bournemouth skal spille Championship: – King trenger og fortjener bedre

o Sadio Manés mål mot Leicester var hans 50. i Premier League for Liverpool, noe som gjorde han til den 10. spilleren til å nå den milepælen for de røde i ligaens historie. (Robbie Fowler, Steven Gerrard, Michael Owen, Mohamed Salah, Fernando Torres, Luis Suárez, Dirk Kuyt, Daniel Sturridge og Roberto Firmino var de ni første)

o Da Aston Villa vant 5-1 borte mot Norwich, ble de det første nyopprykkede laget til å score 5+ i en kamp på bortebane i Premier League siden Bolton mot Leicester i august 2001.

o Wolves' 2-0-seier borte mot Manchester City var deres første på bortebane mot en regjerende mester på øverste nivå siden de slo Liverpool 1-0 på Anfield i januar 1984.

o I sin 400. Premier League-kamp som manager bokførte Steve Bruce endelig sin første seier mot Manchester United i alle turneringer. Det var hans 23. forsøk (0-5-17 på de første 22.).

o Leicesters 9-0-seier borte mot Southampton tangerte seiersrekorden i PL-historien, da det var de samme sifferne Manchester United slo Ipswich med i mars 1995. Leicester-seieren var også den største borteseieren noensinne i engelsk fotballs øverste divisjon.

o Ayoze Perez og Jamie Vardy scoret begge hat trick i nevnte 9-0-seier. Det er kun andre gang i Premier League-historien at to spillere har scoret 3+ for samme lag, etter at Robert Pires og Jermaine Pennant scoret tre hver da Arsenal slo Southampton 6-1 i mai 2003.

o Watford ble det første laget i ligaens historie til ikke å vinne noen av sine ti første kamper ved to anledninger. De gjorde det heller ikke i 2006/07-sesongen.

o Christian Pulisic ble Chelseas yngste hat trick-gjører i PL (21 år og 38 dager) med sin trippel mot Burnley. Han ble også bare den andre amerikaneren til å gjøre det, etter Clint Dempsey.

o Scott McTominays åpningsmål for Manchester United mot Norwich var de røde djevlenes 2000. Premier League-scoring, hvilket gjorde dem til den første klubben i ligaens historie til å nå den milepælen.

Les også: Solskjær: – Vi har det yngste laget. Det er også en bragd

o Watford ble det siste laget i Premier League til å bokføre en seier denne sesongen, da de vant 2-0 borte mot Norwich i den 12. runden.

o Gjennomsnittsalderen til Chelseas startellever i 2-0-seieren over Crystal Palace (24 år og 88 dager) var deres yngste noensinne i en Premier League-kamp.

o Roy Hodgson ble den 15. manageren til å lede et lag i Premier League-kamp for 300. gang i det samme 0-2-nederlaget mot Chelsea.

o Brandon Williams og Mason Greenwood fant begge veien til nettmaskene i Manchester Uniteds 3-3-kamp mot Sheffield United. Det var første gang to tenåringer hadde scoret i en ligakamp for de røde djevlene siden Giuseppe Rossi og Wayne Rooney begge gjorde det mot Sunderland i en 3-1-seier i oktober 2005.

o Aaron Cresswells scoring satte en stopper for West Hams rekke på 13 kamper uten seier borte mot Chelsea i Premier League. Før dette kom deres forrige triumf på Stamford Bridge i september 2002.

Les også: De Bruyne tangerte Henrys rekord

o Med sin scoring mot Burnley ble Riyad Mahrez den niende afrikaner og første algerier til å nå 50 Premier League-scoringer. (Etter Didier Drogba, Emmanuel Adebayor, Yakubu, Sadio Mané, Yaya Touré, Mohamed Salah, Nwankwo Kanu og Efan Ekoku)

o Liverpools 5-2-seier over Everton var deres 32. Premier League-kamp på rad uten tap, deres lengste ubeseirede rekke noensinne i toppdivisjonen. Rekken ble til slutt utvidet til 44 kamper før den ble stoppet.

o Duncan Ferguson var midlertidig manager for Everton og slo Chelsea 3-1 på Goodison Park i sin første kamp i jobben. Det er første gang i Premier Leagues historie at Chelsea har tapt en kamp mot en manager som leder et lag for første gang i Premier League.

o Heung-Min Sons solomål for Tottenham i 5-0-seieren over Burnley, da han løp 71,41 meter, var den lengste distansen noen hadde løpt alene med ballen før scoring siden Andros Townsend løp 75,97 meter før han scoret for Crystal Palace mot WBA i mars 2017.

o Leicesters 4-1-seier over Aston Villa var deres åttende strake seier i Premier League - den lengste rekken med triumfer på rad noensinne på øverste nivå for revene.

o Arsenals 3-1-seier over West Ham var første gang siden 5-3-seieren over Chelsea i oktober 2011 at de hadde vunnet en bortekamp der de lå under til pause i Premier League. I samme kamp ble også Gabriel Martinelli (18 år og 174 dager) den yngste spilleren til å score i sin første Premier League-kamp fra start for Arsenal.

o Mellom september og desember scoret engelskmenn 16 mål på rad for Southampton, den lengste sådan rekke siden QPR scoret 17 på rad fra engelskmenn mellom mars 1996 og september 2011 (selvmål ikke inkludert).

o I Bournemouths 0-1-tap hjemme mot Burnley ble det kun registrert fem avslutninger totalt i hele kampen. Det er det laveste antallet siden slike data begynte å bli registrert i 2003/04-sesongen.

o Sheffield Uniteds 1-0-seier borte mot Brighton gjorde at de hadde spilt de ni første bortekampene uten å tape, noe som kun hadde skjedd en gang tidligere for et nyopprykket lag på øverste nivå i England 1-0 (Burnleys ti kamper i 1947-48).

o Watfords 2-0-seier hjemme mot Manchester United stanset den klubbrekordlange rekken med tolv strake ligakamper på hjemmebane uten seier.

o Manchester Uniteds Scott McTominay fikk gult kort etter kun 24 sekunder på Boxing Day mot Newcastle. Det er det raskeste i Premier League siden tallmateriale for nøyaktig tidtaking ble startet i 2006/07.

o Manchester City avsluttet tiåret med seier, noe som gav dem 251 Premier League-seire totalt mellom 2010 og 2019. I engelsk toppfotballs historie har kun Manchester United (255 fra 2000 til 2009) tatt flere i løpet av et tiår.

o Arsenal tapte fire strake hjemmekamper (alle turneringer) for første gang siden desember 1959.

o Norwich Citys Emiliano Buendia skapte 29 sjanser for sine lagkamerater i desember, det meste fra en spiller i en enkelt kalendermåned siden man begynte å registere slike tall i 2003/04-sesongen.

Les også: Sesongens spiller: TV 2s eksperter går imot de britiske journalistene

o Sergio Agüeros hat trick mot Aston Villa gjorde at han gikk forbi Thierry Henry (175) og til topps på listen over mestscorende ikke-engelske spillere i PLs historie. Agüero har nå ved sesongslutt 180 mål, og kun Andrew Cole (187), Wayne Rooney (208) og Alan Shearer (260) foran seg på den ordinære listen over målscorere.

o Hat tricket var også Agüeros tolvte i Premier League, mer enn noen andre i ligaens historie. Alan Shearer er nummer to med elleve.

o Tottenhams 0-0-kamp mot Watford satte en stopper for 93 Premier League-kamper på rad uten målløse oppgjør, den nest lengste rekken av slike kamper (oppgjør med minimum en scoring) i ligaens historie.

o David Silva ble den første Manchester City-spilleren til å nå 300 kamper i Premier League i 2-2-kampen mot Crystal Palace.

o Kevin De Bruyne ble den første spilleren til å levere 15+ målgivende pasninger i tre ulike Premier League-sesonger.

o Gabriel Martinellis mål mot Chelsea gjorde ham til den første tenåringen siden Nicolas Anelka i 1998/99 til å score ti mål (alle turneringer inkludert) i en og samme sesong.

o Mark Nobles scoring mot Leicester gjorde at han bokførte sin 79. målinvolvering i Premier League (46 mål og 33 målgivende), det meste for noen West Ham-spiller i ligaens historie. Paolo Di Canio (47 + 31) hadde den tidligere rekorden.

o Burnley vant 2-0 borte mot Manchester United, deres første ligaseier på Old Trafford siden september 1962.

Les også: Sesongens lag: Premier League-mesterens toppscorer vrakes av ekspertene

o Aston Villas Mbwana Samatta ble den første spilleren fra Tanzania til å score et Premier League-mål med sin scoring mot Bournemouth.

o Steven Bergwijn ble den 250. spilleren - og 13. nederlenderen - til å score i sin Premier League-debut da hans suser gav Tottenham ledelsen i 2-0-seieren over Manchester City.

o Sadio Manés seiersmål for Liverpool mot Norwich var hans 100. i alle turneringer i engelsk fotball (25 for Southampton, 75 for Liverpool).

o Mot Aston Villa ble Tottenhams Heung-min Son den første asiatiske spilleren i Premier League til å score 50 mål, og også den sjette Spurs-spilleren til å nå samme milepæl. (Harry Kane, Teddy Sheringham, Jermain Defoe, Robbie Keane, Christian Eriksen).

o 2-0-seieren på Stamford Bridge betød at Manchester United vant begge ligakampene mot Chelsea samme sesong for første gang siden 1987/88-sesongen. I samme kamp ble Odion Ighalo den 200. spilleren til å spille for Manchester United i Premier League, og den første fra Nigeria.

o Med sin 2-1-seier over Tottenham ble Chelsea det første laget som vant begge ligakampene sine samme sesong mot et lag ledet av José Mourinho.

o Liverpools 3-2-seier over West Ham var deres 18. strake Premier League-seier, en tangering av rekorden satt av Manchester City i Desember 2017. Det ble imidlertid 0-3-tap mot Watford i den neste kampen, et nederlag som også stoppet deres rekke på 44 kamper uten tap og 36 kamper på rad med scoring.

o Watfords 3-0-seier over Liverpool var også den største seieren for et lag på nedrykksplass mot ligalederen på øverste nivå siden Leicester slo Manchester United 3-0 i november 1985.

o Med sin 1-0-seier borte mot Brighton ble Crystal Palace det første laget i Premier League-historien til å vinne en kamp på datoen 29. februar.

Les også: Klopp i stort TV 2 intervju: – Neste sesong blir av mange grunner ekstremt krevende

o Liverpools 2-1-seier mot Bournemouth var deres 22. strake hjemmeseier på rad i Premier League, deres lengste sådan rekke noensinne på toppnivå i England. Rekken ble strukket til 24 kamper før de til slutt spilte uavgjort mot Burnley i juli.

o I samme kamp scoret Mohamed Salah sitt 70. mål i sin 100. Premier League-kamp for Liverpool. Kun Alan Shearer (79 for Blackburn) har scoret mer i løpet av sine første 100 kamper for en klubb i ligaens historie.

o Dele Allis mål mot Burnley gjorde at han ble den sjuende spilleren i PL-historien til å score 50 mål for Tottenham, og kun Harry Kane rakk milepælen i yngre alder. Har du fulgt med tidligere i artikkelen, vil du også registrere at han ble den tredje til å nå antallet denne sesongen (etter Christian Eriksen og Heung-min Son).

o Manchester United vant begge ligakampene samme sesong mot Manchester City for første gang siden 2009/10-sesongen.

o Manchester Citys 0-2-tap mot Manchester United var deres sjuende Premier League-tap for sesongen, det største antallet tap Pep Guardiola noensinne hadde erfart i løpet av en sesong i sin karriere som manager. City endte til slutt på ni tap.

Les også: Derfor bruker Villa-helten spisslegendens navn på drakten

o Etter tre måneders pause, ble det for første gang siden 1946/47-sesongen spilt fotball i engelsk fotballs øverste divisjon i juni. Aston Villas 0-0-kamp mot Sheffield United var den første kampen.

o Manchester Citys Raheem Sterling ble den første spilleren til å score mål i engelsk toppdivisjon i juni siden Walter Rickett for Sheffield United mot Stoke 14. juni 1947.

o I 1-1-kampen mellom Watford og Leicester ble begge scoringene i kampen satt inn etter det 90. minutt. Det er kun andre gang det har skjedd siden Arsenal-Liverpool i april 2011.

o Mot Manchester City ble Burnley det første laget med så mye som ti engelskmenn fra start i en Premier League-kamp siden Middlesbrough mot Fulham i mai 2006.

o Mot Sheffield United scoret Anthony Martial Manchester Uniteds første hat trick i Premier League siden Robin van Persie mot Aston Villa i april 2013.

o Adama Traores målgivende pasning til Raúl Jiménez mot Bournemouth var tiende gangen duoen hadde kombinert til scoring denne sesongen. Det var kun sjuende gangen en duo hadde kombinert til 10+ scoringer i en og samme kamp, men det skulle også vise seg å bli Traores siste målpoeng for sesongen. Jiménez scoret ytterligere to mål.

o Chelseas seier over Manchester City matematisk sikret Liverpools første ligatittel på 30 år. Det var sju kamper igjen å spille, noe som er det tidligste noe lag har vunnet den engelske toppdivisjonen.

o Mot Southampton ble Watford-keeper Ben Foster (37 år og 86 dager) den eldste spilleren til å starte 100 strake Premier League-kamper.

o Crystal Palace registrerte ikke en eneste ballberøring i motstanderens 16-meter mot Liverpool. Det er første gang et lag ikke har gjort det siden Opta begynte å registrere slikt i 2008/09-sesongen.

Les også: Mourinho til TV 2: – Vi frykter ingen

o Mot Norwich scoret Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang sitt 50. Premier League-mål i sin 79. kamp i ligaen. Det er sjette raskest av samtlige i ligaens historie og raskest av alle Arsenal-spillere.

o Harry Kanes scoring mot Sheffield United gjør at han har scoret mot alle 29 motstandere han har møtt i Premier League. Han er den eneste som har spilt mot mer enn en klubb i ligaens historie og scoret mot dem alle.

o I sin første kamp etter å ha blitt ligamestere tapte Liverpool 0-4 mot Manchester City. Det er det største nederlaget for en nykronet mester siden 1997/98, da Arsenal tapte med samme resultat mot Liverpool i nest siste serierunde. Øyvind Leonhardsen scoret Liverpools fjerde mål den dagen.

o Mot Crystal Palace scoret Jamie Vardy sitt 100. Premier League-mål. Med det ble han den første Leicester-spilleren til tresifret antall mål på øverste nivå siden Arthur Lochhead i 1933-34.

o Mot Aston Villa registrerte Liverpools Mohamed Salah sin 100. målinvolvering i sin 116. kamp (73 mål og 27 målgivende.) og tangerte dermed Eric Cantona som innehar 2. plassen på den statistikken. Kun Alan Shearer (100 kamper) brukte færre kamper på å nå denne milepælen.

o Southamptons 1-0-seier mot Manchester City påførte de lyseblå deres tredje strake bortekamp på rad i ligaen. En slik rekke hadde Pep Guardiola aldri tidligere erfart i sin managerkarriere.

o José Mourinho ble den femte manageren til å nå 200 enkeltseire i Premier League. Kun Sir Alex Ferguson (322 kamper) nådde antallet i løpet av færre kamper enn Mourinhos 326.

o Manchester City ble takket være Raheem Sterling, Sergio Agüero, Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus og Riyad Mahrez det første laget til å ha fem forskjellige mann med +10 scoringer i samme sesong på toppnivå siden Everton i 1984/85. (Graeme Sharp, Trevor Steven, Adrian Heath, Kevin Sheedy, Derek Mountfield)

o Med sin 3-0-seier over Aston Villa ble Manchester United det første laget i Premier League-historien til å vinne fire strake kamper med minimum tre mål. De ble også det første laget til å bokføre en Premier League-triumf på samtlige sju ukedager.

o Bruno Fernandes registrerte sin 13 målinvolvering (sju mål og seks målgivende) allerede i sin tiende Premier League-kamp - en tangering av Mick Quinns rekord fra åpningssesongen i 1992/93.

o Norwichs 0-4-tap mot West Ham gjorde at de rykket ned fra Premier League for femte gang. Det er rekord. Michail Antonio i den kampen den første West Ham-spilleren til å score fire mål i en ligakamp siden David Cross mot Tottenham i september 1981.

o Både David McGoldrick og Oliver McBurnie scoret for Sheffield United mot Chelsea. Det er kun andre gang to spillere med etternavn som begynner på Mc har scoret for et lag i en Premier League-kamp. Første gang var da både Callum McManaman og James McArthur scoret for Wigan i 3-2-seieren borte mot WBA i mai 2013. Det er også Wigans foreløpig siste seier på toppnivå i engelsk fotball.

o Raheem Sterlings hat trick for Manchester City var det første hat trick scoret mot Brighton i Premier League. Dermed har nå alle 49 klubbene som har spilt Premier League-fotball sluppet inn minimum ett hat trick.

o Aston Villa ble - etter Tottenham i 1986/87 - kun det andre laget noensinne til å vinne en kamp på samtlige ukedager i løpet av en og samme sesong på øverste nivå.

o Michael Obafemis utligning etter 95 minutter og 47 sekunder for Southampton var det seneste målet Manchester United har sluppet inn i Premier League siden man begynte med eksakt stadfesting av tider i 2006/07-sesongen.

o Harry Kanes første mål i 3-1-seieren borte mot Newcastle var Harry Kanes 200. klubbmål i karrieren. Det kom i hans 350. kamp (alle turneringer inkludert).

o Anthony Martial og Marcus Rashford kombinerte til totalt sju scoringer i Premier League denne sesongen. Det er det høyeste for noen duo i ligaens historie for Manchester United.

o Danny Ings (22 mål) ble den 20. engelskmannen til å score 20+ i en Premier League-sesong og den tredje Southampton-spilleren til å nå samme milepæl etter Matt Le Tissier (25 i 1993/94) og James Beattie (23 i 2002/03). Felles for dem alle tre er at ingen av dem ble toppscorer i ligaen.

o Norwich ble det tredje laget i engelsk toppfotballs historie til å tape fem strake hjemmekamper uten å score et eneste mål i noen av kampene etter Sheffield Wednesday (april 1920) og Birmingham (februar 1922).

o Kevin De Bruyne ble den andre spilleren i PLs historie til å registrere 20 målgivende pasninger etter Thierry Henry i 2002/03.

o Dwight Gayles scoring for Newcastle mot Liverpool etter 25,85 sekunder er det raskeste målet Liverpool noensinne har sluppet inn i Premier League

Se masse Premier League-relatert stoff på TV 2 Sumo gjennom hele sommeren!

PS! Ny sesong i Premier League starter allerede 12. september.