BEKLAGER: Rapperen Kanye West har vært i hardt vær den siste tiden. Nå beklager han overfor kona Kim Kardashian.
BEKLAGER: Rapperen Kanye West har vært i hardt vær den siste tiden. Nå beklager han overfor kona Kim Kardashian. Foto: Evan Agostini

Beklager til Kim: – Tilgi meg

Det har stormet rundt Kanye West (43) og Kim Kardashian (39) den siste tiden etter en rekke eksentriske utspill fra rapperen.

Artisten har den siste tiden vært i hardt vær etter å ha kommet med en rekke oppsiktsvekkende Twitter-meldinger.

Rapperen fortalte for noen år tilbake at han har en bipolar lidelse, og den siste tidens handlinger har blitt knyttet til dette. Lørdag kveld norsk tid beklaget superstjernen utsagnene sine på Twitter.

– Jeg vil unnskylde overfor min kone, Kim, for at jeg gikk ut offentlig med noe som var en privat sak, skriver West.

– Jeg støttet henne ikke slik hun støttet meg. Til Kim vil jeg si at jeg vet at jeg såret deg. Tilgi meg, vær så snill. Takk for at du alltid er der for meg, følger han opp.

Lanserte seg selv som presidentkandidat

Under den amerikanske nasjonaldagsfeiringen lanserte West seg selv som presidentkandidat, og han kom med flere kontroversielle uttalelser under et valgmøte i South Carolina. I tillegg har det kommet en rekke oppsiktsvekkende meldinger fra artisten på Twitter mandag og tirsdag.

I en av de mest omtalte av dem, som i etterkant er slettet, skrev artisten at han har forsøkt å skille seg fra kona Kim Kardashian West (39). I tre Instagram-innlegg onsdag ettermiddag norsk tid utdyper kona om situasjonen.

– Smertefullt

– Som mange av dere vet har Kanye en bipolar lidelse. Alle som har dette, eller har noen de er glad i i livet som har dette, vet hvor utrolig komplisert og smertefullt det er å forstå. Jeg har aldri snakket offentlig om hvordan dette rammer oss i hjemmet, fordi jeg vil beskytte barna og Kanyes rett til privatliv, skriver Kardashian.

Kona forteller at ettersom ektemannen er myndig, er familien ganske så maktesløse i situasjonen hun sier de nå står i.

– De som kjenner til psykisk sykdom eller tvangsmessig atferd vet at familien er maktesløse så lenge den syke ikke er mindreårig.

– Folk som ikke har opplevd dette selv kan være dømmende, og slite med å forstå at individet selv må ta initiativet til å skaffe seg hjelp, uansett hvor hardt familie og venner prøver, skriver hun videre.

I en av meldingene, som senere er slettet, anklaget West kona og Kris Jenner for å prøve å låse ham inne.

– Genial, men komplisert

I Instagram-innlegget skriver kona at hun skjønner at ektemannen nå møter offentlig kritikk.

– Han er en offentlig skikkelse, og handlingene hans kan til tider skape sterke meninger og følelser. Han er en genial, men komplisert person. I tillegg til at han møter trykket fra artistbransjen og fra det å være svart, har han også vært gjennom det smertefulle tapet av moren sin, skriver Kardashian.

Hun mener dette har påvirket ham sterkt den siste tiden.

– Vi som et samfunn snakker om å bli bedre på å snakke om mental helse som helhet, men vi bør gjøre det med individer som lever med det, spesielt når de trenger det mest, skriver hun avslutningsvis, og oppfordrer til at familien nå får ro.