Sørloth matchvinner da Trabzonspor sikret 2.-plassen – ble toppscorer i Tyrkia

Alexander Sørloth spilte hele kampen og scoret seiersmålet da Trabzonspor vant 2-1 på overtid mot Kayserispor.

Alexander Sørloth ble toppscorer i Tyrkia. Foto: Fredrik Hagen

Sørloth har hatt en ellevill sesong i Tyrkia og ble toppscorer i ligaen med 24 mål på 34 kamper, to mål foran tidligere Newcastle-stjerne Papiss Cisse som leverte 22 nettsus.

I sesongens siste kamp skulle mye gå galt om 2.-plassen skulle ryke. Trabzonspor med sine 62 poeng måtte tape for Kayserispor, mens Sivasspor på 3.-plass med 60 poeng måtte vinne over Göztepe.

Trabzonspor skaffet imidlertid resultatet de trengte mot Kayserispor, som for øvrig rykket ned, mens Sivasspor tapte mot 1-3. Dermed ble det faktisk storheten Besiktas som til slutt stakk av med 3.-plassen.

Avgjort

I lørdagens oppgjør var Kayserispor nær ved flere anledninger. Etter 38 minutter fikk hjemmelaget ballen i nota, men etter en VAR-sjekk ble det annullert.

Etter drøye timen på Kadir Has stadion tok Trabzonspor ledelsen ved venstreback Filip Novak. Det så lenge ut til å bli matchvinnerscoringen, men like før full tid fikk Kayserispor straffe. Det satte Pedro Henrique sikkert i mål.

Og da nesten var over dukket den norske kraftspissen opp. Sørloth avgjorde kampen da han satte inn seiersmålet sju minutter ut i overtiden.

CAS avgjør

Sørloths første sesong i Tyrkia endte dermed med 2.-plass, bak Fredrik Gulbrandsens Basaksehir som vant ligaen med klar margin.

2.-plassen til Trabzonspor holder normalt til kvalifiseringsspill til mesterligaen. Men Uefa besluttet tidlig i juni å utestenge klubben fra europacupene fordi de ikke klarte å innfri pålagte regnskapsmål.

Sørloths arbeidsgiver har anket utestengelsen til Idrettens voldgiftsrett (CAS). En avgjørelse er ventet innen 3. august.