Juventus misbrukte sjansen til å sikre Serie A-tittelen

Juventus hadde muligheten til å sikre Serie A-tittelen med seier borte mot Udinese. Det endte i stedet med tap på overtid.

Udinese 2-1 Juventus

Se kampsammendraget øverst!

Juventus kunne med seier mot Udinese torsdag kveld ferie sin 35. Scudetto. Hjemmelaget ville det dog annerledes og kjempet seg tilbake etter Mathijs de Ligts ledermål.

Torino-klubben har tatt samtlige ligatitler siden AC Milans triumf i 2010/11-sesongen. Nå må de vente på en ny sjanse til å sikre den niende på rad, ettersom Atalanta kan ta serielederne igjen.

Med tre kamper igjen leder Cristiano Ronaldo og co ligaen med seks poeng. Skulle lagene ende med samme poengsum vinner Juventus Serie A på innbyrdes oppgjør.

Drømmetreff sendte Juve i føringen

Bortelaget hadde de fleste sjansene i førsteomgang. Cristiano Ronaldo, som kjemper om å bli toppscorer i Serie A, skjøt fra langt hold etter halvtimen, men avslutningen gikk like utenfor.

Så skulle Mathijs de Ligt ta fokuset på Dacia Arena. Først ropte Udinese på straffespark da nederlenderen havnet i en duell i boksen. Dommer Massimiliano Irrati vinket spillet videre.

Deretter ble midtstopperen avgjørende i motsatt ende av banen. Med strak vrist fra over 20 meter, klinket de Ligt ballen i mål til 0-1.

Snudde kampen

Men hjemmelaget gjorde det de kunne for å være festbremser for Maurizio Sarris stjernegalleri. Etter 51 minutter stupte Ilija Nestoroski inn utligningen på lekkert vis til 1-1.

På overtid kontret Seko Fofana og Udinese inn matchvinnerscoringen. Scoringen kan også vise seg å bli helt avgjørende for Udineses fremtid i Serie A, da de er i nedrykkskampen. Med seieren er de syv poeng over streken.

Norske Martin Palumbo satt hele kampen på benken for Udinese.

Neste kamp for Juventus er hjemme mot Sampdoria 26. juli.