BAMSER: Lys og blomster er satt opp for de to barna som ble funnet drept søndagen den 19. juli.
Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
BAMSER: Lys og blomster er satt opp for de to barna som ble funnet drept søndagen den 19. juli. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Lørenskog-drapene: Ikke avhør av moren før til uka

Helsetilstanden til kvinnen som er siktet for drap på de to barna sine i Lørenskog, gjør at hun ikke blir avhørt før etter helgen.

Kvinnens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, opplyser til NRK at den siktede moren ikke vil bli avhørt før etter helgen.

Den 35-årige moren ble funnet kritisk skadd sammen med de to barna – begge under ti år – i en leilighet på Skårer i Lørenskog kommune søndag 19. juli.

Dagen etter opplyste politiet at hun er siktet for drap.

Også politiet bekrefter i en pressemelding at avhør av kvinnen ikke kan avhøres torsdag.

– Mors helsetilstand gjør at hun ikke kan avhøres. Vi er i fortløpende dialog med sykehuset som avgjør når dette vil være mulig. Derfor kan vi ikke kommentere mulige hendelsesforløp, motiv, dødsårsak eller andre spørsmål fra pressen denne uka, skriver Øst politidistrikt.

Faren var siktet

Det var en melding om en mulig brann som fikk nødetatene til å rykke ut til stedet. Der ble to barn funnet døde, og deres mor hardt skadd.

Faren til barna, som er separert fra moren, ankom adressen søndag morgen. Da ble han møtt av et stort politioppbud. Faren skulle være med barna denne søndagen, før de skulle dra på en planlagt ferie.

Først ble faren til barna siktet i saken, men siktelsen mot ham er nå frafalt.

– Vanskelig sak

Politiet opplyser torsdag ettermiddag at de fortsetter etterforskningen, blant annet ved å avhøre vitner.

– Dette en svært vanskelig sak for de pårørende og alle berørte. Vi står overfor er en far som har mistet barna sine, to familier og et lokalsamfunn i sorg. Det er vår oppgave å finne ut av hva som har skjedd med barna, og vi fortsetter dette arbeidet med full tyngde, sier påtaleansvarlig Sonika Sharma-Sundheim

(©NTB / TV 2)