THE FIRST LADY: Bergenseren har rukket å bli 38 år gammel, men har ikke lagt hanskene på hyllen av den grunn.
THE FIRST LADY: Bergenseren har rukket å bli 38 år gammel, men har ikke lagt hanskene på hyllen av den grunn. Foto: Terje Bendiksby

Brækhus får historisk hovedkamp

Cecilia Brækhus (38) sitt møte med Jessica McCaskill i Oklahoma 15. august får opprykk og blir stevnets hovedkamp etter at Julio Cesar Martinez trakk seg fra stevnet.

Møte blir historisk. For første gang vil kvinnelige proffboksere gå hovedkampen i et stevne sendt på streamingstjenesten DAZN.

– Det er helt fantastisk. Det har vært god kok her borte, sier Brækhus til Nettavisen.

Den ubestridte norske verdensmesteren i weltervekt skulle i utgangspunktet møtt amerikanske McCaskill i Maryland 17. april, men koronapandemien satte en stopper for det meste av planer. I slutten av juli ble kampen flyttet til byen Tulsa i Oklahoma.

– Det blir et veldig trykk fremover, men jeg er bare kjempeglad og stolt. Ikke bare for meg selv, men hele teamet som har jobbet utrettelig siden januar. Det har vært usikkert og en tøff periode, men vi har ikke sluttet å jobbe én eneste dag, sier Brækhus.

Boksepromotoren Eddie Hearn sier til boxingscene.com at kampens vinner trolig vil møte vinnere av omkampen mellom Katie Taylor og Delfine Persoon

I utgangspunktet skulle Julio Cesar Martinez møte McWilliams Arroyo i stevnets hovedkamp, men førstnevnte har måttet trekke seg som følge av sykdom.

(©NTB)