Biden ut mot Trump: – Vår første rasistiske president

USAs president Donald Trump bevilger ytterligere 5 milliarder dollar til sykehjem, etter at Joe Biden har lovet å styrke dem dersom han blir president. Biden gikk natt til torsdag hardt ut mot Trump.

MED MASKE: President Donald Trump med munnbind 11. juli i år. Foto: Alex Edelman / AFP / NTB scanpix
MED MASKE: President Donald Trump med munnbind 11. juli i år. Foto: Alex Edelman / AFP / NTB scanpix

Trump kunngjorde bevilgningen i Det hvite hus onsdag. Han sa at pengene kommer i tillegg til andre tiltak, som blant annet bedre tilrettelegging av koronatesting av sykehjemsansatte.

Sykehjem i USA har hatt en uforholdsmessig stor del av koronadødsfallene i landet.

Bidens plan

Trumps kunngjøring kommer etter at Joe Biden presenterte sin plan til hvordan han vil styrke helse- og eldrepolitikken dersom han blir valgt til president i høst.

Biden varslet tirsdag en plan til en verdi av 775 milliarder dollar som omfatter redusert skatt til folk med lav inntekt, styrking av tjenester for veteraner og eldre, og førskolegang for alle barn fra tre-fireårsalderen.

- Rasistisk president

Under det digitale folkemøtet natt til torsdag norsk tid, var også Biden svært tydelig på hva han tenker om Donald Trump.

På spørsmål om hva han tenker om Trumps stadige bruk av begrepet «Kina-viruset» om Koronaviruset, svarte han følgende:

– Måten han behandler folk på basert på hudfargen deres, deres etniske bakgrunn, hvor de er fra, er kvalmende. Ingen sittende president har noensinne gjort dette. Aldri, aldri, aldri, sa han, ifølge nyhetsbyrået AP.

Han var tydelig på at han mener Trump er uegnet som president.

– Ingen republikansk president har gjort dette. Ingen demokratisk president. Vi har hatt rasister, de har eksistert, de har forsøkt å bli valgt som president. Han er den første som har klart det, sier Biden.

(©NTB)