Målkalas på Liverpools festkveld: – Nesten som vi må klype oss i armen

Premier League-mesterne og Chelsea serverte flust av scoringer en festkveld verdig.

Liverpool 5-3 Chelsea

Se kampsammendraget øverst!

Pokalløft, toppkamp, skudd i krysset, drømmefrispark og åtte scoringer. Festkvelden på Anfield levde opp til forventningene om underholdning da Liverpool og Chelsea barket sammen.

– De er et fantastisk lag, men det jeg så av mitt lag var oppløftende. Man skjønner hvorfor Liverpool er mestere med målene de scorer. Hadde de ikke scoret det femte, følte jeg at vi hadde kommet opp med noe på slutten, sier Frank Lampard til engelsk tv etter kampen.

Keita-kanon og Alexander-Arnold-perle

Naby Keita sendte hjemmelaget i føringen like før den innlagte drikkepausen i første omgang. Afrikaneren klinket ballen i vinkelen til 1-0. En perlescoring Liverpools festkveld verdig.

Da ville ikke Trent Alexander-Arnold være noe dårligere. Som han gjorde i motsatt oppgjør på Stamford Bridge, banket backen et frispark i vinkelen til 2-0 før pause.

– Vidunderlig! Se teknikken der. Han er den beste til det i Premier League, sier TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb.

Før pause banket Georginio Wijnaldum inn det tredje for Jürgen Klopps menn, før Olivier Giroud reduserte for gjestene på overtid.

Målkalaset fortsatte

Målshowet fortsatte i andreomgang. Først headet Roberto Firmino inn de rødes fjerde for kvelden etter et presist innlegg fra Alexander-Arnold. Det var forsvarsspillerens 13. målgivende i Permier League denne sesongen.

Så kjørte innbytter Christian Pulisic slalom gjennom Liverpool-forsvaret og serverte Tammy Abraham til 4-2 med en halvtime igjen på klokken.

– Det er nesten som vi må klype oss i armen. For noen scoringer vi får, kommenterte Semb.

– Denne amerikaneren skal vi få mye glede av, kommenterte Øyvind Alsaker.

Og mer glede av amerikaneren fikk Chelsea like etter. Pulisic reduserte til 4-3 på lekkert vis.

Den som ler sist, ler best. Liverpool kontret inn 5-3, Alex Oxlade-Chamberlain var målscorer. Et fyrverkeri av en forestilling endte med åtte mål.

Liverpool kan dermed løfte Premier League-troféet med nok en seier innkassert. For Chelsea sin del, så faller de ned på 4. plass i Premier League etter at Manchester United spilte 1-1 tidligere tirsdag.

Se pokalseremonien fra Anfield på TV 2 Sport Premium 2 og gratis på tv2.no nå.