Greenwood sendte United til 3. plass - Pogba beklaget klønete hands

Mason Greenwood utlignet for Ole Gunnar Solskjærs menn etter at Paul Pogba hjalp West Ham i ledelsen. Nå kan Manchester United sikre Champions League-spill med uavgjort i siste kamp.

Manchester United 1-1 West Ham

Se kampsammendraget øverst!

Ole Gunnar Solskjærs menn jakter en plass i neste sesongs Champions League. Nest siste hinder på veien dit var David Moyes' West Ham som kunne sikre plassen sin i Premier League med poeng på Drømmenes Teater. Det klarte de.

Mason Greenwood utlignet for Manchester United i andreomgang etter at Michail Antoino hadde sendt West Ham i ledelsen like før pause. 1-1-resultatet betyr at de røde djevlene inntar 3. plass på tabellen, mens gjestene berget plassen.

Solskjær oppsummerer kampen slik:

– Vi ville vinne kampen i dag, selvfølgelig. Men hvis vi vinner 1-0, 2-0 eller spiller uavgjort, gjør ikke det så stor forskjell i dag. Vi må få et resultat mot Leicester uansett. Men at vi kom tilbake etter å ha ligget under 0-1 til pause er positivt, sier Solskjær etter kampen.

Pogba-hands - beklaget i pausen

Hjemmelaget åpnet kampen med hardkjør mot West Hams mål. De røde djevlene lette etter åpninger i en tett West Ham-mur, kom seg til flere sjanser, men klarte ikke å score i førsteomgang.

Like før pause kunne derimot Moyes, på sin retur til Old Trafford, kunne juble scoring. Etter hjelp fra Paul Pogba.

HANDS: Paul Pogba handset i boksen før West Hams ledermål.
HANDS: Paul Pogba handset i boksen før West Hams ledermål. Foto: Martin Rickett

Et frispark utenfor Uniteds sekstenmeter ble slått kort til Declan Rice som fyrte av et langskudd. Det ble blokkert av franskmannens armer i boksen. VAR dømte straffe, og Michail Antonio scoret bak David de Gea. 0-1 til pause.

United-kaptein Harry Maguire røper at Pogba beklaget for straffesituasjonen.

– Det var et merkelig mål. Paul holdt hendene opp i boksen og dekket til fjeset. Det var nok på instinkt. Jeg vet ikke hva reglene er, men VAR tok det. Jeg vet ikke, for jeg har ikke sett det i reprise. Men Paul beklaget i garderoben. Han sa at han ikke burde ha gjort det. Så vi må lære av det som lag, sier Maguire.

– Her er Pogba altfor avslappet og nonsjelant. Man må være klar til å ta et skudd i trynet om nødvendig. Håpløst av Pogba, konkluderte TV 2s fotballekspert Hangeland.

Ny Greenwood-scoring

Det tok derimot ikke lang tid før Manchester United utlignet i andreomgang. Mason Greenwood, som har levert målpoeng på målpoeng siden restarten, banket inn 1-1 fem minutter etter hvilen.

Hjemmelaget klarte dog ikke å sette et stort press på gjestene etter scoringen. Flere mål ble det ikke på Old Trafford, og det endte 1-1.

– Reaksjonen var strålende, og Paul var veldig god i andre omgang òg. Men de siste 30 minuttene hadde vi ikke den intensiteten vi ønsker å spille med, medgir Maguire.

– Vi er skuffet over resultatet. Når du spiller for denne klubben, vil du vinne alle kamper. Spesielt på Old Trafford, legger kapteinen til.

Resultatet betyr at West Ham berger plassen i Premier League før siste runde. Manchester United må ta poeng mot Leicester i siste runde for å sikre spill i Champions League neste sesong.

Solskjær avfeier at United vil legge seg bakpå for å sikre uavgjort mot Leicester.

– Selvsagt går vi for å vinne. Det er alltid vært i Manchester Uniteds DNA å gå for seieren. Vi skal prøve å starte bra, få noen mål og så forhåpentligvis enda flere, sier han offensivt.

De røde djevlene kan også kvalifisere seg ved å vinne Europa League i august.