AVSLØRER: Frida Karlsson avslører rekordtiden som har fått ski-entusiaster til å gruble.
AVSLØRER: Frida Karlsson avslører rekordtiden som har fått ski-entusiaster til å gruble. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Skiyndlingen avslører monstertiden: – Total utklassing av den gamle rekorden

Frida Karlsson (20) valgte å holde hemmelig tiden da hun slo Ebba Anderssons rekord i tradisjonsrik kondisjonstest. Nå innrømmer hun hva tiden er.

Det skapte stor oppmerksomhet i langrennsmiljøet da Frida Karlsson (20) la ut et bilde på Instagram og ifølge rapportene knuste bestetiden til Ebba Andersson på den tradisjonsrike Hallstatesten.

Hallstatesten er et løp på 1800 meter med 210 høydemeter og ligger i Sollefteå.

TV 2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad var mektig imponert og har sammen med andre langrenns-entusiaster gått og lurt på hvor fantastisk tiden faktisk var.

Ebba Anderssons far og trener, bekreftet at tiden var imponerende.

Nå har svaret kommet. Karlsson knuste Anderssons tid. Sistnevnte løp på 8.56, mens 20-åringen var ferdig med testen på 8.36, skriver lokalavisen allehanda, gjengitt av SVT.

– Total utklassing av den gamle rekorden, sier Soleng Skinstad.

Kan forvente flere varselskudd over grensen

Det ble spekulert i om det hele var et stunt ettersom Therese Johaug kort tid før hadde vist imponerende form da hun løp 10 000-meter på Bislett. Soleng Skinstad tror man kan forvente flere varselskudd over grensen før sesongen braker i gang.

– Johaug & co. får garantert med seg dette, og jeg ser frem til flere formbeskjeder fra begge sider av grensen gjennom sommeren og høsten, sa langrenneksperten etter at rekorden ble kjent.

Til tross for at Frida Karlsson kun er 20 år gammel, er hun en av Therese Johaugs største konkurrenter i løypene. Hun har bronse, sølv og gull fra VM i Seefeld 2019, og en imponerende seier på tremila i Holmenkollen å vise til.

– I fjor hadde Frida Karlsson en spesiell oppladning til sesongen, men slo likevel Johaug på tremila i Holmenkollen. Nå virker hun til å kunne trene langt bedre, og hvis hun fortsetter denne utviklingen er det bare å glede seg til vinteren.