ÅSTED: Det er satt opp lys, blomster og bamser ved åstedet der de to barna ble funnet drept søndag.
ÅSTED: Det er satt opp lys, blomster og bamser ved åstedet der de to barna ble funnet drept søndag. Foto: Annika Byrde/ NTB scanpix

Drapssiktet mor for syk til å avhøres

Kvinnen i 30-årene, som er siktet for å ha drept sine to barn, har ennå ikke blitt avhørt av politiet på grunn av hennes helsetilstand. – Hun er veldig syk, sier hennes forsvarer.

Dette opplyser politiet tirsdag formiddag.

Kvinnen blir tatt hånd om av helsevesenet.

Øst politidistrikt skriver i en pressemelding tirsdag formiddag at etterforskningen pågår for fullt og at politiet fortsetter arbeidet med tekniske undersøkelser og avhør av vitner.

– Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gi ytterligere detaljer rundt hvilke etterforskningsskritt vi gjør, hva vi finner av tekniske spor eller får informasjon om gjennom avhør, heter det i meldingen.

– En veldig stor tragedie

Det var søndag morgen nødetatene fikk melding om lekkasje fra et utløst sprinkleranlegg i en leilighet i Lørenskog klokken 08.30.

Nødetatene, som var først på åstedet i leiligheten på Lørenskog, sitter igjen med sterke inntrykk, etter at de fant to barn livløse og barnas mor kritisk skadet.
Nødetatene, som var først på åstedet i leiligheten på Lørenskog, sitter igjen med sterke inntrykk, etter at de fant to barn livløse og barnas mor kritisk skadet. Foto: Fredrik Hagen

Da brannmannskapene ankom leiligheten, fant de to livløse, små barn og en alvorlig skadd mor.

Det ble utført livreddende førstehjelp på barna, som var ett og syv år, men livet deres sto ikke til å redde.

Deres mor, som nå er siktet, ble fraktet til Ullevål sykehus med kritiske skader.

Den siktede kvinnens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, sier at dette er en veldig stor tragedie.

– Dette er veldig vanskelig for veldig mange mennesker. Det er mange som har det vondt nå. Dette er bare trist, sier Lærum til TV 2.

For syk for avhør

Tirsdag snakket Lærum med sin klient.

– Hun er veldig syk og ikke i stand til å gjennomføre avhør, sier Lærum.

Forsvareren beskriver den drapssiktede kvinnen som for syk til å snakke om det som har skjedd, og at et mulig fengslingsmøte vil være en umulighet å gjennomføre.

– Jeg ivaretar hennes rettigheter som innlagt på et sykehus og lytter til faglige råd, sier hun og legger til at hun vil ha jevnlig kontakt med både kvinnen og sykehuset, sier Lærum.

– Kom helt ut av det blå

Ifølge Romerikes Blad opplyser forsvareren at hun har bedt om at kvinnen blir underlagt en prejudisiell observasjon.

Etter besøket på Ahus besøkte Lærum kvinnens familie, som blir ivaretatt av et kriseteam i Oslo, ifølge avisa.

– Ut fra de samtalene jeg har hatt med ulike aktører, har dette kommet helt ut av det blå. Det er et sjokk for alle sammen, sier hun.