Berge og Sheffield United snublet mot Everton

Sheffield United og Sander Berges Europa-drøm knust.

Sheffield United 0-1 Everton

Se Richarlisons matchvinnerscoring øverst!

Sander Berge fikk igjen tillit fra start da The Blades spilte sin siste hjemmekamp for sesongen. I veien for hjemmelagets femte strake seier på Bramall Lane var Carlo Ancelottis Everton.

Selv med tap var det et ørlite håp igjen om Europa-spill. Dessverre for Berge ble Europa-drømmen knust senere mandag kveld da Wolverhampton slo Crystal Palace 2-0.

– Han har fysikken

En tam førsteomgang avsluttet med en store sjanse til gjestene. Dominic Calvert-Lewin headet i stolpen like før pause. Heldigvis for Berge, som tapte duellen mot den engelske spissen i forkant av headingen, slapp med skrekken. Ballen gikk i stolpen og ut.

– Her er det snakk om marginer. Centimeterne er ikke på Evertons side der, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland om sjansen i pausen.

TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp var positiv til Sander Berges førsteomgang.

– Han har gjort en god omgang. Han truer rommene bak back og er hele tiden med i spillet, sier han og legger til:

– Så har han vært beintøff i duellene. Han har fysikken til denne ligaen, Huseklepp om Berge som var i duell med Richarlison flere ganger i de første 45 minuttene.

FYSISK: Erik Huseklepp mener Sander Berge passer i Premier League. Her i duell med Gylfi Sigurdsson.
FYSISK: Erik Huseklepp mener Sander Berge passer i Premier League. Her i duell med Gylfi Sigurdsson. Foto: Rui Vieira

Richarlisons revansje

Men etter pause var det brasilianeren som vant kampens viktigste duell. Angriperen headet Everton i føringen før minuttet var gått i andreomgang etter innlegg fra Gylfi Sigurdsson.

Richarlisons 14. mål i Premier League denne sesongen ble et skikkelig slag i trynet for The Blades. Huseklepp var ikke imponert over keeperspillet ved scoringen.

– Denne burde han nok gjort bedre med, sier han om Dean Henderson.

Like før timen var spilt la Berge inn til Ollie McBurnie fra høyresiden. Spissens avslutning ble blokkert, men dommer dømte utspark fra mål.

Hjemmelaget presset på for utligning, men maktet ikke å score på Jordan Pickford. Dermed er Sheffield United avhengig av Wolverhampton-tap i Premier League og Chelsea-seier i FA-cup-finalen for å spille kontinental fotball neste sesong.

– De vil være veldig skuffet over at de ikke skapte mer her, sier Hangeland etter kampen.

Neste, og sesongens siste, kamp for Berge og Sheffield United er borte mot Southampton på søndag.

I den andre kampen som begynte klokken 19 mandag kveld ble det målløst mellom Brighton og Newcastle.