Politiet jakter væpnet mann etter voldshendelse – har bedt om bistand fra beredskapstroppen

Bevæpnet politi i Agder søkte etter en navngitt mann i 50-årene etter en voldshendelse søndag kveld. Mannen er bevæpnet med en avsagd hagle.

POLITI: Bevæpnet politi i Agder søker etter en navngitt mann i 50-årene etter en voldshendelse søndag kveld. Mannen er bevæpnet med en avsagd hagle. Mannen er etterlyst for kroppsskade og frihetsberøvelse mot en kvinne i 30-årene.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
POLITI: Bevæpnet politi i Agder søker etter en navngitt mann i 50-årene etter en voldshendelse søndag kveld. Mannen er bevæpnet med en avsagd hagle. Mannen er etterlyst for kroppsskade og frihetsberøvelse mot en kvinne i 30-årene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Mandag ettermiddag opplyste politiet at de avsluttet søket etter en mann i 50-årene, det skal kun gjelde i et spesifikt område.

- Søket i et spesifikt skogsområde på Hægeland avsluttes mandag ettermiddag. Men letingen etter mannen fortsetter, uten at vi vil være konkrete på hvor vi vil søke, sier stabssjef i Agder politidistrikt, Morten Sjustøl i en pressemelding mandag ettermiddag.

Nasjonale bistandsressurser fra Oslo gjennom beredskapstroppen, krise- og gisselforhandlertjenesten og helikoptertjenesten har bidratt i søket mandag.

- Målet vårt er å pågripe den etterlyste mannen, sier Sjustøl.

Politiet anser i utgangspunktet ikke mannen i 50-årene for å være farlig for publikum med mindre han blir presset. Dersom noen gjør observasjoner man tenker kan være relevante ber vi om at publikum kontakter politiet på telefon 02800.

En mann i 50-årene er etterlyst for kroppsskade og frihetsberøvelse etter at en kvinne i 30-årene søndag kveld ble utsatt for vold.

– Kvinne ble tatt med mot sin vilje fra Mandal. De har en relasjon fra før. Vitner til hendelsen fortalte at han var bevæpnet med avsagd hagle, forteller operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt til NTB.

Mandag formiddag har politiet i Agder bedt om bistand fra beredskapstroppen i Oslo, bekrefter de ovenfor TV 2.

Mannen skal være iført en rutete skjorte og caps.

– Siste observasjon av mannen er gjort klokken 09. Vi leter fortsatt i samme område, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Audun Eide, til TV 2.

Skadd

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 20.50. Politiet oppsøkte mannen på en adresse på Hægeland i Vennesla kommune og fant også kvinnen der.

– Politiet avfyrte et varselsskudd. Gjerningspersonen stakk av til fots, og hadde med seg en hagle, men skjøt ikke tilbake, sier operasjonslederen til VG.

Flere patruljer og hundepatruljer deltar i søket, og et politihelikopter fra Oslo bistår. Til NTB opplyser Hægeland at det er et krevende søk i skogsterreng.

– Vi fortsetter søket, sier operasjonslederen.

Området skal være et område der få mennesker ferdes.

Stakk til skogs

Kvinnen i 30-årene behandles på sykehus for bruddskader og betegnes som kraftig forslått, opplyser politiet.

Politiet vet at mannen, som er kjent for politiet fra før, er bevæpnet med en avsagd hagle og omtaler ham som potensielt farlig.

– Vi har grunn til å tro at han i en presset situasjon kan være til fare for andre, sier Hægeland.

Klokken 06.30 observerte politiet mannen igjen, men han stakk da til skogs. Siste observasjon av mannen er altså kl 09 mandag formiddag.

(©NTB)