NYE UTFORDRINGER: Stina Nilsson, her fra en pressekonfreranse i Östersund tidligere i år.
NYE UTFORDRINGER: Stina Nilsson, her fra en pressekonfreranse i Östersund tidligere i år. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

– Jeg kommer aldri til å angre

Det slo ned som et sjokk da Stina Nilsson tidligere i år bestemte seg for å bytte idrett. Men svensken er fast bestemt på at det var et riktig valg.

Nilsson var Sveriges største stjerne i langrennssporet, men fremover skal 27-åringen gå på ski med gevær på ryggen. Svensken er ikke bekymret for at den nye karrierevendingen skal slå dårlig ut.

– Jeg har ikke vært redd for det. Uansett hvordan dette kommer til å gå, så kommer jeg aldri noensinne til å angre på mitt valg. For så kjekt som jeg bare har hatt det denne korte perioden i livet og det jeg nå vet kommer fremover, gjør at jeg aldri kommer til å angre. Det får gå som det går, sier Nilsson i et stort intervju med Sportbladet.

Den ferske skiskytteren mener hun nå er mer lykkelig.

– Ja, jeg merker forskjell. Jeg hadde tenkt og diskutert med meg selv om dette valget. Når de diskusjonene var over, tenkte jeg «at nå går jeg for det», så jeg er blitt en gladere person, sier hun.

Nybegynnerfeil
Og selv om humøret er bra, så er det fortsatt noen nybegynnerfeil å spore. På standplass kan det skifte fra himmel og helvete i løpet av kort tid.

Hun innrømmer at hun ikke er helt bestevenn med geværet ennå - til tross for flere hundre timer og tusenvis av skudd på skytebanen.

– Det er blitt bedre, og jeg lærer meg nye ting hver eneste dag, men jeg slår fortsatt bakhodet i børsa hele tiden, sier hun.

Det er derimot ingen tvil om at 27-åringen har avsluttet karrieren som langrennsløper.

– Det var ikke noe fysisk som stoppet meg, men jeg var ferdig med langrenn. Jeg kan ikke gjøre noe halvhjertet, så det var skiskyting eller ingenting, sier svensken.

Klar for rivalisering
I langrennssporet har rivaliseringen mellom Sverige og Norge alltid vært intens. Nilsson vil ikke si så altfor mye om hva hun forventer av den slags i sin nye gren.

– Det har vært veldig mange stikk i langrenn også, jeg nøyer meg med å si det.

Tiril Eckhoff har tidligere uttalt følgende om sin nye konkurrent:

– Jeg syns det er innmari tøft og så håper jeg ikke at hun blir skikkelig god, fortalte Eckhoff lattermildt i Skavlan.

– Jeg er spent på hvordan hun gjør det. Om hun trener med landslaget eller ikke, men jeg er ikke spesielt nervøs. Jeg brukte 20 år på å skyte 20 treff. Nå er jeg kanskje litt «slow learner», men det kan være hun er et skytetalent. Hvem vet? Jeg tror hun skal få kjenne på at det ikke er så lett som det ser ut til.

Lader opp til sesong
Nilsson befinner seg nå i Östersund og er i full gang med forberedelsene til kommende sesong.

– Jeg elsker det. Jeg elsker følelsen og kontrastene som skytingen gir meg. Jeg er fornøyd og høy på livet når jeg treffer, men jeg tenker like mye på hvor dårlig jeg er og hvor trist det er når jeg bommer, sier hun.

Skiskytterne skal etter planen innlede kommende verdenscupsesong i finske Kontiolahti siste helgen av november før man fortsetter i Östersund uken etter.

(©NTB/ TV 2)