Lionel Messi var nådeløs mot egen klubb etter 1-2-tapet for Osasuna.
Lionel Messi var nådeløs mot egen klubb etter 1-2-tapet for Osasuna. Foto: Joan Monfort

Presidentkandidat frykter Barcelona kan bli som Manchester United

Barcelonas presidentkandidat Victor Font frykter for klubbens fremtid.

Presidentkandidaten Victor Font sier at Barcelona risikerer å bli et nytt AC Milan eller Manchester United, ved å ikke kunne konkurrere om de største trofeene.

Font har siden 2013 jobbet med sitt presidentkandidatur og frykter at klubben kan havne i store problemer ved å erstatte en nøkkelgenerasjon med spillere.

– Turneringer over det siste tiåret har blitt mer og mer profesjonelt, sier Font til BBC.

– Man ser klubber i Premier League som er godt administrert, og til og med klubbeiere fra fremmede stater som eier klubber. De pøser inn mye penger i en vanskelig økonomisk tid, sier Font.

Font er en av utfordrerne til å ta over som klubbpresident ettersom at nåværende klubbpresident, Josep Maria Bartomeu, ikke kan stille til gjenvalg neste år. Dette er grunnet at han har sittet i maks antall år.

Font er redd klubbens nedadgående kurve kan få fatale konsekvenser.

Med mindre vi gjør det vi prøver på, risikerer Barcelona å bli et nytt Manchester United eller AC Milan.

Forrige gang AC Milan vant et seriemesterskap var i 2010/2011. Sist Manchester United vant Premier League var i 2012/2013.

– Messi er ikke glad

Barcelonas største stjerne var nådeløs mot sin egen klubb etter 1-2-tapet for Osasuna torsdag kveld. 33-åringen mente klubben hadde en lang vei å gå.

– Hvis vi fortsetter sånn, blir det vanskelig å vinne Champions League, og det er tydelig at vi ikke har vært gode nok i La Liga. Vi trenger litt pause og tid til å tenke på Champions League, sa Messi til Marca.

Victor Font er for øyeblikket den eneste kandidaten som er satt til å utfordre Bartomeu, og ønsker å forsikre seg om at Messi blir værende i klubben selv om argentineres kontrakt utgår neste år.

– Han er ikke glad og er usikker på hva han skal gjøre. Han er nok litt frustrert ettersom han år etter år ikke klarer å vinne, spesielt Champions League, sier Font.

Møte mellom Bartomeu og Setién

Fredag ble det avholdt et møte mellom president Bartomeu og Barca-trener Quique Setién. Presidenten skal være interessert i å vite hvordan treneren har det etter å ha kommet på 2.plass i ligaen, til fordel for Real Madrid som fredag ble kronet seriemester. Det hevder Mundo Deportivo.

Setién var også langt nede etter det pinlige nederlaget mot Osasuna, men skal likevel ikke stå i fare for å miste jobben. 61-åringen håper selv på å være en del fremdeles av klubbens framtidsplaner.

– Jeg håper å trene Barcelona i Champions League, men jeg vet ikke om det blir slik, sa Setién til Marca etter Osasuna-tapet.

Setién har kontrakt med Barcelona fram til 2022.