Nådeløs Messi krever endringer

Lionel Messi var ikke nådig med kritikk mot egen klubb etter at Real Madrid vant La Liga foran Barcelona.

Barcelona 1-2 Osasuna

Se sammendrag av Barcelona-Osasuna øverst!

Lionel Messi var en tydelig skuffet mann etter at Barcelona tapte mot Osasuna torsdag. Tapet, samt Real Madrids 2-1-seier mot Villareal, betydde at Los Blancos tok klubbens 34. seriegull foran Messis Barcelona.

Den argentinske superstjernen var krass i intervjusonen etter kamp.

– Hvis vi fortsetter sånn, blir det vanskelig å vinne Champions League, og det er tydelig at vi ikke har vært gode nok i La Liga. Vi trenger litt pause og tid til å tenke på Champions League, sa Messi til Marca.

Barcelona har ikke vunnet Champions League siden 2015. Siden det har Real Madrid vunnet turneringen tre ganger. Katalanerne har også gitt fra seg store ledelser mot blant andre Roma og Liverpool i utslagsrundene.

Barcelona-trener Quique Setién har vært under hardt press siden nyttår. Han vet ikke hvor lenge han får sitte i sjefsstolen på Camp Nou.

– Jeg håper å trene Barça i Champions League, men jeg vet ikke om det blir slik, sier Setién til Marca etter Osasuna-kampen.

Messi ønsker ikke en reprise av skuffelsene fra tidligere sesonger.

– Roma, Liverpool, folk går tom for tålmodighet fordi vi ikke har gitt dem noe... Hvis vi skal vinne Champions League, må vi endre mye og være selvkritiske, mener argentineren overfor Mundo Deportivo.

– Ikke som det skal være

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller mener Messi, men ikke Barcelona, har levert denne sesongen.

– Lionel Messi har vært seg selv lik denne sesongen. Men det er mange spørsmål for Setien og co. Hva skjer videre? Hvem blir med videre? Har de nok penger til noen nye signeringer? De savner Neymar. Ting er ikke som det skal være i Barcelona, sa Stamsø-Møller.

Messi er skuffet over måten Barcelona har spilt etter koronapausen.

– Vi forventet ikke å avslutte på denne måten, men det viser hvordan ting har vært dette året. Vi tapte mange poeng der vi ikke burde ha gjort det. Vi var veldig uregelmessige, oppsummerer Messi til Marca.

– Folkene i klubben er veldig sinte, og det er normalt fordi vi også er det. Folk går tom for tålmodighet, og det er normalt fordi vi ikke gir dem noe, la han til.