Benzema-dobbel sikret ligatittelen for Real Madrid

Karim Benzema ble igjen avgjørende da Real Madrid tok sin 34. La Liga-tittel.

Real Madrid 2-1 Villareal

Barcelona 1-2 Osasuna

Se kampsammendrag av Real Madrid-Villareal øverst!

Los Blancos kunne feire sin 34. ligatittel torsdag kveld etter at de slo Villareal. Som så mange ganger før denne sesongen var det Karim Benzema som førte hovedstadslaget til seier med to scoringer.

TV 2s fotballeksperter mener at det er flere grunner til at Real Madrid tuktet Barcelona denne sesongen. Blant annet har Benzemas prestasjoner vært avgjørende.

– De har ikke herjet og filleristet lag, de har ofte vunnet knepent. Ofte er det Karim Benzema som har scoret det viktige målet, sa Simen Stamsø-Møller i La Liga-studio.

– Han har vært en av heltene denne sesongen, la Mina Finstad Berg til.

Barcelona-smell

Med Real Madrids seier kunne ikke Barcelona gjøre noe med hovedstadslaget i kampen om tittelen. I sin kamp torsdag gikk de på en smell mot Osasuna.

Bortelaget tok ledelsen tidlig før Lionel Messi utlignet på frispark. Hans 53. frisparkmål i karrieren hadde derimot ingenting å si for tittelkampen i Spania. På overtid tok Osasuna, med ti mann, tilbake ledelsen og vant 2-1.

Se kampsammendrag fra Barcelona-Osasuna under:

Spesiell straffesituasjon

På Estadio Alfredo Di Stéfano vartet Benzema først opp med en iskald avslutning mellom beina på Sergio Asenjo like før havltimen til 1-0.

– Perfekt timing på pasning, løp og avslutning, sa Berg om målet i pausen.

Så doblet spissen ledelsen kvarteret før slutt etter en merkelig straffesituasjon. Sergio Ramos sentret straffen til Benzema som satte ballen i mål. Straffen ble derimot tatt på nytt da Benzema og flere Villareal-spillere var innenfor feltet da pasningen gikk. Forsøk nummer to fikk Benzema ta selv til 2-0.

Nå er franskmannen kun to mål bak Messi i kampen om toppscorertittelen med sine 21 mål. Det gjenstår én runde av La Liga.

Se straffesituasjonen under:

Redusering til ingen nytte

Villareal reduserte til 2-1 ved Vicente Iborra som leverte en vakker heading som gikk via stoplen og inn. Den gule ubåten maktet dog ikke å utligne tross en gigantsjanse på overtid.

Thibaut Courtois vartet opp med flere gode redninger da han forhindret gjestene. Innbytter Marco Asensio hadde så en ball i nettet like etter, men målet ble annullert av VAR for en forseelse i forkant.

– Mye bedre lag enn Barcelona

Berg tekker frem Real Madrids sterke kollektiv som hovedgrunnen til at La Liga-troféet endte opp i Madrid og ikke i Catalonia. De ferske ligamestrene har kun sluppet inn 23 mål så langt i årets La Liga.

– Real Madrid har vært et mye bedre lag enn Barcelona denne sesongen. Barcelona har vært mer avhengig av enkeltprestasjoner, sa TV 2s fotballekspert.

Real Madrid er det mestvinnende laget i Spania med sine 34 ligatitler. Barcelona, som har dominert de siste årene, har åtte færre med 26.