MINNES: Det var Marianne Haugen som omkom etter å ha blitt knivstukket i Sarpsborg tirsdag.
MINNES: Det var Marianne Haugen som omkom etter å ha blitt knivstukket i Sarpsborg tirsdag. Foto: Privat

Ventet på datteren da hun ble drept

Det var Marianne Haugen som døde som følge av knivstikkingen i Sarpsborg tirsdag kveld, opplyser politiet.

Natt til onsdag ble Marianne Haugen (54) knivstukket og drept i sentrum av Sarpsborg.

Politiet i Øst bekrefter ovenfor TV 2 at hun satt i bilen, som stod parkert ved bussholdeplassen i Sarpsborg og ventet på sin datter.

Ifølge politiet er det for tidlig å konkludere om hun var et tilfeldig offer, men at de ikke har noen informasjon som tilsier at det var en relasjon mellom offer og den siktede i saken.

Politiet går ut med navnet etter ønske fra Haugens datter.

– Det er leit og trist at Sarpsborg kommune har mistet en god og trofast kollega, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje etter at politiet friga navnet, i en uttalelse.

– Våre tanker går til avdødes pårørende etter denne tragiske hendelsen, fortsetter han.

– Et sjokk

Lena Iren Hansen er tantebarnet til Marianne. De er like gamle, så hun beskriver at de har vokst opp som søsken. Hun er kanskje Mariannes aller nærmeste, bortsett fra datteren.

– Det er ufattelig, et sjokk. Jeg klarer ikke skjønne det helt enda.

Hansen beskriver Haugen som et varmt og godt menneske.

– Hun brant for datteren sin, hele livet handlet om datterens hennes. Vi vokste opp som søsken selv om hun er tanten min for vi er like gamle, og vi har alltid hatt et veldig nært forhold, sier hun.

Hun forteller at de aldri hadde hørt om den nå drapssiktede 31 år gamle mannen før.

- Vi vet ikke hvem han er, aldri sett han før. Hun var bare på sted tid til feil tid. Det er helt utenkelig, i hvert fall i Sarpsborg. Hun var veldig glad i barn, og hadde et tett forhold til mine barnebarn, sier Hansen.

Det er lagt ned blomster ved stedet der Marianne Haugen ble knivstukket tirsdag kveld.
Det er lagt ned blomster ved stedet der Marianne Haugen ble knivstukket tirsdag kveld. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

– Dyktig og godt likt

Assisterende direktør helse og velferd Alice Reigstad sier at Marianne Haugen i mange år har jobbet som helsefagarbeider ved Boveiledning Skjeberg. Arbeidsstedet var Myrvollveien servicebase som er en bolig for mennesker med varige sammensatte bistandsbehov.

– Hun var dyktig og godt likt både av kollegene, beboerne og pårørende, sier Reigstad.

Den avdødes kolleger og beboerne på arbeidsplassen har fått oppfølging siden tidlig onsdag morgen.

Det er lagt opp til en rolig minnemarkering på arbeidsplassen hvor det er satt frem lys ved siden av et bilde av avdøde. I tillegg er det lagt frem en kondolanseprotokoll. Av smittevernhensyn er det kun avdødes kollegaer, beboere i boligen og deres pårørende som har tilgang til minnemarkeringen.

Myrvollen servicebase skriver i en pressemelding torsdag at Marianne vil bli husket som en blid og positiv kollega som alltid stilte opp.

– Hun var en bauta for arbeidsmiljøet og passet alltid på at alle rundt seg hadde det bra. Hun møtte på jobb med et smil om munnen og bidro til at alle rundt seg fikk gode dager. For beboerne var hun tryggheten som alltid var der. Hadde de det vanskelig, var Marianne der for å hjelpe dem gjennom dagen, heter det i pressemeldingen.

Knivstakk tre kvinner

Haugen omkom etter å ha blitt knivstukket av en mann i Sarpsborg sent tirsdag kveld. Samme kveld knivstakk den samme mannen to andre kvinner.

Den 31 år gamle mannen er siktet for drap og drapsforsøk. Han ble torsdag varetektsfengslet med brev og besøksforbud.

I kjennelsens står det at «siktede med skjellig grunn kan mistenkes for straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder, nemlig for ett drap og to drapsforsøk som beskrevet i siktelsen».

31-åringen er tidligere tiltalt for grov vold. Han ble frikjent for tiltalen i fjor. I dommen fremgår det at mannen har vært innlagt på psykiatrisk avdeling flere ganger.