Strømsgodsets spissduo sørget for «Ælv Clasico»-seier

Strømsgodset rykket fra byrival Mjøndalen på tabellen i Eliteserien med 2-1-seier.

Som vanlig var intensiteten skyhøy i møtet mellom byrivalene Godset og Mjøndalen.

En jevn første omgang med mange sjanser og straffebom fra hjemmelaget Mikkel Maigaard la opp til en målrik andre omgang. Og det ble det. Moses Mawa satte enkelt inn 1-0-målet etter 51 minutter, før Lars-Jørgen Salvesen klinket inn 2-0-scoringen tre minutter senere. Markus Nakkim reduserte til 1-2 fra straffemerket i sluttminuttene.

Mjøndalen klarte ikke å hente seg ordentlig inn i kampen igjen i andre omgang, så det var Strømsgodset som gikk seirende ut av «Ælv Clasico».

Årst skryter av spissene

Tidligere Tromsø- og Start-spiss Ole Martin Årst var imponert over Mawas og Salvesens scoringer. Nå håper han duoen kan slå ut i full blomst.

– Isolert sett er de veldig gode. Farten til Mawa og avslutningene til Salvesen... De må bare få det til å fungere sammen, så blir det gull, sier Årst.

Straffebom

Lars Olden Larsen prøvde på det utrolige tidlig i kampen, men traff ikke godt nok med brassesparket.

Mawa ble spilt igjennom av Maigaard like før halvtimen var spilt. 23-åringen vartet opp med en lekker finte før han skrudde ballen utenfor mål.

Salvesen skapte kvalme for bortelaget i hele omgangen og fikk belønning for innsatsen like før pause. Sørlendingen ble spilt igjennom av Johan Hove, før Vetle Dragsnes ikke så noen annen mulighet enn å felle godset-spilleren i feltet.

Maigaard har satt tre straffer hittil denne sesongen, men måtte seg slått denne gang av Makani.

– Makani er en luring og redder. Der er makani som en bleksprut borte i venstre hjørnet. Det er altfor lite kraft, sa Ole Martin Årst i FotballXtra.

– Vi spiller et godt angrep og får et straffe helt fortjent, så klarer jeg ikke å sette den. Det er for dårlig av meg, sa Maigaard til Eurosport i pausen.

Dragsnes, som lagde straffesparket, var ikke enig i dommerens avgjørelse.

– Det ser ikke ut som straffe for min del, sa Mjøndalen-backen.

Spissduoen leverte

Moses Mawa satte i gang en glimrende kontring for Strømsgodset like etter pause, før han sendte ballen videre til Kristoffer Tokstad. 29-åringen sendte en strøken ball inn foran mål tilbake til Mawa, som enkelt tok hjemmelaget i føringen.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen sa dette i FotballXtra om målet:

– En strålende overgang. Godset kommer i full fart. Mawa dukker opp igjen etter å ha startet angrepet. 1-0 til Godset er fullt fortjent.

Salvesen skjøt og skjøt i første omgang, men det var ikke før i etter pause at han fant veien bak Makani. Sørlendingen fikk masse rom foran mål og klinket inn 2-0-målet ned i hjørnet.

- Jeg følte at det stanget litt i de første kampene. Det var deilig at det løsnet, sa Salvesen til TV 2 om målet sitt etter kampen og var glad for å vinne derbyet:

– Det er det viktigste laget å slå. Det er utrolig viktig, sier han før han blir avbrutt av fyrverkeri i bakgrunnen:

– Det viser hvor mye det betyr for fansen, gliste sørlendingen.

Hansen: – Vi tapte fortjent

Jonathan Parr sparket Olden Larsen ned i feltet like før slutt og ga gjestene straffespark. Parr skadet seg i situasjonen og måtte av banen bare få minutter etter at han ble byttet inn. Markus Nakkim satte sikkert inn straffesparket.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen ble bråvekket natten før kampen av fyrverkeri fra Godset-fansen, og klarte ikke å revansjere stuntet. I tillegg til lite søvn måtte Hansen dra den korte veien hjem uten poeng.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var skuffet etter kampen

– I dag tapte vi fortjent. Vi møter et Godset-lag med mer energi, sa Hansen til TV 2.

Mjøndalen ligger på 11.-plass i serien med 8 poeng, mens Strømsgodset har klatret opp til en foreløpig 5.-plass med 12 poeng.