THE BEAST: Adebayo Akinfenwa går under kallenavnet «The Beast» på grunn av størrelsen sin.
THE BEAST: Adebayo Akinfenwa går under kallenavnet «The Beast» på grunn av størrelsen sin. Foto: Ian Kington

Kulthelten var i ekstase etter opprykket – da tok Jürgen Klopp kontakt

Adebayo Akinfenwa hadde et ønske etter at Wycombe sikret seg opprykk til Championship. Han ønsket å snakke med Jürgen Klopp.

Muskelbunten Adebayo Akinfenwa (38) har tilbrakt mesteparten av karrieren sin på nivå tre og fire i England. Men i går vant Wycombe Wanderers playoff-finalen mot Oxford United, og sørget dermed for en plass i neste års Championship.

Laget ble stiftet i 1887 og kommer neste sesong til å spille i Championship for første gang.

Med den karismatiske treneren Gareth Ainsworth har klubben fra High Wycombe, en by med rundt 125.000 innbyggere kjempet seg inn på det nest øverste nivået.

Akinfenwa har blitt en kulthelt i fotballverden på grunn av utseende sitt. Han går under kallenavnet «The Beast» på grunn av sin kropp. Han skal veie rundt 105 kilo, og presse over 200 kilo i benkpress.

Da han hadde spilt sin siste kamp for sin forrige klubb, AFC Wimledon, sa han til Sky Sports at trenere kunne kontakte ham på WhatsApp om de ønsket å signere ham.

Etter å ha vunnet 2-1 på mandag leverte kraftpluggen nok et legendarisk intervju med Sky Sports. Intervjuet kan du se lengre ned.

– La meg fortelle deg én ting. Den eneste personen som kan nå meg på WhatsApp nå er Jürgen Klopp, da kan vi feire sammen. Skjønner du?

Klopp tok kontakt på WhatsApp

Det som tilsynelatende var en spøk på direktesendt TV, viste seg å nå frem til Klopp. Etter kampen la Akinfenwa ut en video på Twitter-brukeren sin, som viser at Klopp har sendt ham en hilsen.

– Hei, store mann. Gratulerer med opprykket. Jeg så hele kampen deres, men jeg fikk ikke med meg intervjuene etter kamp. Jordan Henderson tok kontakt med meg og sa du ville jeg skulle nå ut til deg. Vel, jeg gjør det nå.

Akinfenwa har aldri lagt skjul på at han er Liverpool-supporter, og dukket opp på Wycombes treningsfelt i Liverpool-drakt dagen etter klubben sikret seg seriemesterskapet tidligere i år.

Noe som sørget for at han fikk en bot fra klubben.

– Manageren sa til meg at han skulle halvere boten om vi rykket opp, men jeg er så glad nå at jeg betaler hele boten med glede. Det var verdt pengene, sier Akinfenwa til Sky Sports.

Se videoen med hilsenen fra Klopp under!