Polens president Andrzej Duda vant valget i Polen. Her med sin kone Agata Kornhauser-Duda.
Polens president Andrzej Duda vant valget i Polen. Her med sin kone Agata Kornhauser-Duda. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB scanpix

Duda vant valget i Polen

Den sittende presidenten, Andrzej Duda, har vunnet valget i Polen.

Dette melder nyhetsbyrået Reuters.

Når 99,97 prosent av stemmene i det polske valget er telt opp, viser resultatet at sittende president Andrzej Duda fikk 51,21 prosents oppslutning.

Den sittende presidenten erklærte allerede søndag kveld seg som vinner, selv om resultatet så ut til å kunne gå begge veier.

– Lenge leve Polen! Å vinne valget med 70 prosents frammøte er virkelig utrolig. Jeg er meget rørt. Takk til alle mine følgere, sa Duda på en valgvake i byen Pultusk, 60 kilometer nord for Warszawa.

Den sittende presidenten tilhørte tidligere regjeringspartiet Lov og rettferdighet (PiS).

I tråd med polsk tradisjon meldte han seg ut av partiet da han ble president, men har fortsatt deres støtte og er politisk på linje med sine gamle partifeller.

Dudas utfordrer, Rafal Trzaskowski, endte med 48,79 prosent av stemmene i den svært jevne andre valgomgangen. Han kapret svært mange av de stemmene som gikk til andre kandidater i den første valgomgangen i juni, men altså ikke nok til å slå Duda.