Først ble VIF-keeperen utvist - så ble reserven anklaget for filming: – En komplett skandale!

Kristoffer Klaessons utvisning gjorde at Vålerenga måtte spille en time med ti mann. Så kom reservekeeper Kjetil Haug i fokus da Mjøndalens utligning ble annullert.

Mjøndalen 0-1 Vålerenga

Vålerengas keepere kom i fokus i Oslo-lagets seier i Nedre Eiker.

Etter 35 minutter stoppet Kristoffer Klaesson (19) ballen med armen utenfor 16-meteren da Shuaibu Ibrahaim prøvde å lobbe ballen over den unge sisteskansen. Rødt kort, og Oslo-laget måtte spille ti mot elleve resten av kampen.

Så gikk fokuset over på reservekeeper Kjetil Haug (22). I andreomgang hadde Mjøndalen en ball i mål, men scoringen ble annullert etter skade på keeper.

Kjetil Haug benekter at han filmet.
Kjetil Haug benekter at han filmet. Foto: TV 2

På TV-bildene kunne det se ut som at keeperen lot som om han var skadet da Mjøndalen var gjennom på åpent mål.

– Han ser opp, ser at Mjøndalen har en stor sjanse, og så legger han seg ned igjen. Det er en komplett skandale, sier Mathisen om situasjonen i FotballXtra.

– Det er juks. Han lurer dommer. Dette er flaut av Haug, la Mathisen til.

Benekter filming

Etter kampen snakket reservekeeperen med TV 2 om situasjonen, som han fikk se video av. At det var filming, går han ikke med på.

– Jeg vil ikke si jeg er på vei opp igjen. En naturlig reaksjon når du får vondt, er å se på dommeren om du får frispark. Så prøver jeg å reise meg opp, men så ble jeg truffet der det gjør vondt å bli truffet. Det kjenner man jo. Det er ikke bare-bare å reise seg opp igjen. Jeg prøver så godt jeg kan. Får du vondt, å du bli liggende og få den hjelpen du trenger, sier Kjetil Haug.

– Så det var ikke taktisk i det hele tatt?

– Det er alltid lov å være taktisk. Men filming er det ikke. Jeg kan bekrefte at det ikke er filming. Det er fordi jeg fikk vondt, bedyrer keeperen.

Skuffelse hos Mjøndalen

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var en skuffet mann etter kampen.

– Vi har ballen i mål som kunne blitt godkjent. Vi var uheldig med enkeltsituasjoner og dommer. Vi har oss selv å takke delvis, men i dag gikk alt mot oss. Dette var et et vondt tap å svelge, sier Hansen til TV 2.

Da var tonen en annen hos Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo etter seieren.

– Fantastisk. Enkelt og greit, vi vant jo. Vi viser en fantastisk moral, sier han til TV 2.

– Vålerenga er heldige

Fagermo og co. hadde allerede tatt ledelsen før utvisningen da Fredrik Oldrup Jenssen headet inn fra et hjørnespark etter 13 minutter.

Etter det røde kortet kjempet Mjøndalen på for utligning. Før kontroversen vartet Haug opp med en viktig redning da han førte en ball i stolpen.

– Fantastisk redning, sa Mathisen.

Mjøndalen trodde de hadde utlignet etter 56 minutter, men dommer blåste frispark til Vålerenga etter en dytt på Herolind Shala.

– Korrekt avgjørelse, sa TV 2s fotballekspert.

Fagermos menn holdt tett og dermed vant VIF kampen på kontroversielt vis. Vålerenga befinner seg på 3. plass i Eliteserien.

– Mjøndalen kan føle seg snytt her. Vålerenga er heldige som tar med seg alle poengene, sa Sotra-trener Renate Blindheim i FotballXtra.